FORNØYD MED ERNA: Bente Karlsen (t.h.) synes statsministeren gjør en god jobb med å håndtere coronakrisen. Torsdag ettermiddag var hun på kjøpesenteret Horisont i Bergen sammen med datteren Guro Strand Karlsen. Foto: Hallgeir Vågenes

Erna hylles for krisehåndtering i ny meningsmåling

BERGEN /OSLO (VG) Statsminister Erna Solberg (H) omfavnes av norske velgere for jobben hun har gjort så langt i corona-krisen. Det viser en fersk meningsmåling Respons Analyse har gjort for VG.

 • Frank Haugsbø
 • Eirik Røsvik
 • Martha C. S. Holmes
 • Hallgeir Vågenes (foto)

– Jeg stemmer ikke Høyre, men synes Erna gjør en god jobb med å håndtere coronakrisen. Hun er tydelig i budskapet sitt, og tar avgjørelser som jeg stoler på, sier læreren Bente Karlsen (62) til VG.

I en fersk meningsmåling fra Respons Analyse for VG sier 77 prosent av norske velgere at Solberg-regjeringen har håndtert coronakrisen svært eller ganske godt. Kun seks prosent mener håndteringen har vært dårlig.

Neste uke skal statsminister Solberg bestemme seg for hvilke corona-grep hun mener at Norge skal ta fremover.

les også

Erna er Stjerna ... Men oppturen kan bli kortvarig

Flere fra både næringslivet, politikken og fagforeningene har allerede slått alarm om konsekvensene dersom tiltakene videreføres.

– Jeg vet at dette er svært inngripende tiltak i folk og bedrifters hverdag. Jeg er imponert over det samholdet vi ser i Norge. Som alle andre håper jeg vi kan få hverdagen vår tilbake så raskt som mulig. Hvor lenge vi må beholde tiltakene er avhengig av hvor raskt vi lykkes med å slå ned smitten og de helserådene vi får, sier Solberg i en kommentar til VG via statssekretær Rune Alstadsæther.

Kritikk mot corona-grep

Stortinget har til nå stått samlet bak corona-grepene. Men fra flere hold øker nå kritikken mot de strengeste tiltakene.

 • Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe sier at tiltakene samlet sett er blitt for drepende på norsk økonomi. Han viser til nedleggelse av skoler, barnehager og andre virksomheter som ble stengt.
 • Arbeidsgiverorganisasjonene NHO og Spekter slår alarm om konsekvensene av Corona-nedstengningen av norske bedrifter. Prislapp: Syv milliarder i uken. Nå ber NHO om åpning barnehager og skoler.
 • Legeforeningen roper varsku til Helsedirektoratet, og sier de er svært bekymret for at helsekøene skal bli uhåndterlige etter coronaviruset er under kontroll.

Stjerna i Bergen

VG dro torsdag ettermiddag ut i Bergens gater for å spørre hva folk der mente om sitt bysbarn Erna Solbergs innsats i corona-krisen. De VG snakket med ute på gaten mente at Solberg har gjort en god jobb.

FORNØYD MED ERNA: Lise Færøvik er senterleder på kjøpesenteret Horisont i Åsane i Bergen. Foto: Hallgeir Vågenes

Lise Færøvik er senterleder på kjøpesenteret Horisont i Bergen.

– Når regjeringen først kom på banen, synes jeg de har gjort en meget god jobb. De har brukt tid, og det er jo viktig, for dette er store spørsmål å ta stilling til. Det er ingen streker under svaret.

Færøvik mener tiltakene virker fornuftige.

– Når farten i smittespredningen går ned, tyder det på at tiltakene fungerer. Det koster, ja, men jeg mener vi har valgt en riktig måte å håndtere situasjonen på.

STØTTES: Erna Solberg stengte ned Norge for tre uker siden. Hun får sterk støtte av norske velgere i en fersk VG-måling. Foto: Krister Sørbø

Måling: Støtter corona-grep

Det er ifølge tallene fra Respons nokså tverrpolitisk enighet om at regjeringen har håndtert krisen på en god måte. Velgere som stemmer på regjeringspartiene er mest fornøyd.

23 prosent mener at regjeringen har håndtert krisen svært godt, 54 prosent mener de har håndtert den ganske godt, 16 prosent sier hverken godt eller dårlig, 4 prosent svarer ganske dårlig og 2 prosent mener de har gjort en svært dårlig jobb. 2 prosent svarer at de ikke er sikre.

VG har også spurt tiltakene i den situasjonen vi i dag befinner oss i er riktige og nødvendige, for strenge eller om de burde være mindre omfattende.

74 prosent mener tiltakene er riktige, 16 prosent de er for strenge, 7 prosent mener de burde vært mindre omfattende og 2 prosent er ikke sikre.

Les også

 1. Amalie (1 md) er coronasmittet:–De sa vi ikke skulle være bekymret

  Amalie er 31 dager gammel og coronasyk. Foreldrene mener det ikke har kommet godt nok frem at barn kan bli syke.
 2. Corona-hjelpen: Tjenester til hjemmet

  Nå skal tjenester og varer komme hjem til oss. Her er oversikten over tilbud som hjelper oss til å holde oss inne.
 3. Her er det påskeåpent for båtfolket

  De fleste gjestehavner er stengt og mange kommuner har i tillegg innført restriksjoner i skjærgården.
  Pluss content
 4. LOs største forbund ønsker åpne skoler og barnehager

  Fagforbundet ber Helsedirektoratet vurdere om barnehager og skoler gjenåpnes.

Mer om

 1. Erna Solberg

Flere artikler

 1. Historisk hopp for Høyre i ny meningsmåling

 2. Måling: Det norske folk er usikre på Tangen-ansettelsen

 3. Frp fosser frem i ny VG-måling, mens Høyre og Ap faller

 4. Erna er stjerna ...Men oppturen kan bli kortvarig

 5. Erna som diktator?

Fra andre aviser

 1. Engstelsen øker, men åtte av ti stoler på myndighetenes koronahåndtering

  Bergens Tidende
 2. Stor støtte til regjeringens krisehåndtering – Høyre bykser frem på måling

  Aftenposten
 3. Parisa mistet inntekt, men er strålende fornøyd med norske myndigheter

  Bergens Tidende
 4. Kommentar: «Oppsiktsvekkende stor tiltro til myndighetene»

  Fædrelandsvennen
 5. Ny rapport om corona-krisen anslår hvor mye nedstengningen har kostet Norge

  Bergens Tidende
 6. Høyre jubler for kjempemåling i Bergen: – Jeg vil takke Erna og Monica

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder