SYKDOM: Rolf Erik Eikemo forteller at smertene så langt ikke har vært uutholdelige. Foto: PRIVAT Foto:PRIVAT,

Hylles for åpenheten: Kreftforeningen: Takk, Rolf Erik!

Historien til den dødssyke 40-åringen har truffet tusenvis
av lesere midt i hjertet. Kreftforeningen er blant dem nå takket Rolf Erik.

«Du er tapper og kan være stolt over deg selv»«En fantastisk mann med en fantastisk livsfilosofi»«Utrolig sterkt»«Takk for at du er modig og deler din historie med andre»

Dette er bare noen av den over 1100 kommentarene Rolf Erik Eikemo har fått på Facebook etter at VG i går skrev om den kreftsyke tobarnsfaren. 40-åringen har siden 2012 visst at kreften han har er uhelbredelig, men fortalte nylig til sine Facebook-venner at svulstene nå har vokst så mye at videre behandling ikke er mulig.

– Jeg får ikke lenger behandling for kreftsykdommen, fordi vi antar at videre behandling vil føre til redusert livskvalitet, og den garanterer heller ikke noe lenger liv. Fokuset nå er å gjøre det så hyggelig som mulig for meg og familien og mine nærmeste venner, forteller han til VG.

BAKGRUNN: – Dersom jeg har hjulpet folk så har livet hatt en mening

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SMÅBARNSPAPPA: Rolf Erik Eikemo leker med barna Maiken og Erik i hagen hjemme på Hinna i fjor sommer. Foto: TOMMY ELLINGSEN Foto:Tommy Ellingsen,VG

Lest over 300.000 ganger

Den sterke historien har vekket følelser i svært mange lesere. Saken ble publisert klokken 20.30 torsdag kveld, og har fredag formiddag blitt lest over 300.000 ganger. På Facebook har over 6500 trykket «like» på saken. Over 1100 personer har kommentert saken. Tilbakemeldingene er nesten utelukkende positive. Svært mange har kun lagt igjen et hjertesymbol til 40-åringen.

Også Kreftforeningen er blant dem som hyller Rolf Erik for hans åpenhet rundt sin svært tøffe situasjon.

– Takk for at du deler, Rolf Erik, skriver foreningen på Twitter.

– Åpenhet er veldig viktig for oss i Kreftforeningen. Det bidrar til å fjerne tabuer rundt alvorlig sykdom og død. Vår erfaring er at det kan gi inspirasjon til andre i samme situasjon, som kan finne trøst og støtte i at andre er åpne med sin historie, sier pressesjef i Kreftforeningen, Erik Vigander til VG.

LES OGSÅ: Norske Jeanine (29) får kreftbehandlingen Norge ikke har råd til

De viktige tingene

ROSER: Pressesjef i Kreftforeningen, Erik Vigander. Foto:ØYVIND BJØRKUM,KREFTFORENINGEN

Han sier de opplever at de som er åpne om sykdommen sin får mye igjen for det.

– Samtidig viser Rolf Erik hvor viktig det er å fokusere på de viktige tingene i livet og ser glede i livet, selv om det går mot slutten.

Han understreker at det er viktig å respektere at ikke alle ønsker å være like åpne om sykdommen sin.

– Man er ikke en mindre «verdig» kreftpasient selv om man ønsker å være mer privat om sykdommen, sier han.

Rolf Erik vet ikke hvor lenge han har igjen å leve, men han vet det ikke er lenge. Likevel finner han glede i at hans historie hjelper andre.

– Dersom jeg virkelig har hjulpet folk til å leve et liv med et sunt fokus, der man ikke henger seg opp i småting som en skrape på bilen, eller en parkeringsbot, men at man lærer seg til å stoppe opp og se på fargene, lukte luktene og nyte livet, ja så har livet mitt hatt en mening. Det er flott dersom folk ser på det som en inspirasjon, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder