Fire menn pågrepet etter skyting i Oslo

Mulig gjengkonflikt ** Vitner: - Kastet oss i bakken

Fire menn i 30-årene er pågrepet, og tre er siktet for legemsbeskadigelse etter at det ble løsnet skudd utenfor utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum natt til søndag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– De er godt kjent for politiet. Det har oppstått slåssing og krangling om et eller annet, men hendelsesforløpet er fortsatt uklart for oss. De blir avhørt i løpet av dagen, sier vaktleder Jon Rune Lande ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Natt til søndag pågrep politiet én mann mistenkt for å ha løsnet skudd utenfor utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum. Tre personer som ble skadet i hendelsen, ble senere pågrepet av politiet.

Ingen hadde skuddskader, og politiet sier til VG at de ikke kan bekrefte at det er brukt kniv i hendelsen.

VET DU NOE OM DETTE?TIPS OSS HER!

– Det har vært snakk om en kniv, men vi har ingen konkret informasjon at denne skal ha blitt brukt, sier Lande ved Kriminalvakten til VG.

Mulig gjengkonflikt

Natt til søndag uttalte politiet til NTB at det trolig dreier seg om en gjengkonflikt.

SKUDDEPISODER: Politiet har sperret av et område i Oslo sentrum etter at minst to skudd ble løsnet natt til søndag. Foto:Cathrine Ekehaug,VG

– Er dette et miljø dere kjenner til?

– Det er uvisst, men vi prøver å finne ut av det, sier innsatsleder Lise Dunham til VG i 03.00-tiden.

– Mye tyder på at ett eller to skudd er blitt skutt utenfra og gjennom et vindu. Men så vidt vi vet ble ingen truffet av skuddene, sier hun.

Dunham opplyser videre at det var mange vitner til hendelsen.

– Det har vært en disputt utenfor stedet. Det var 6-7 personer som løp fra stedet da politiet kom, legger hun til.

Et stort antall væpnet politi har befunnet seg i området rundt Stortorvet og Grensen. Flere gater er sperret av.

SKUDD: Politiet står ved utestedet hvor det natt til søndag ble avfyrt skudd. Bildet viser at minst ett av skuddene har truffet glassruten på en dør. Foto:Torstein Bøe,NTB scanpix

– Det så ut som om det var to store gjenger som barket sammen. Noen sprang derfra, mens andre kom løpende til. Folk begynte å løfte opp bord og stoler som de slo i hodet på hverandre. Deretter hørte vi skyting, og det brøt ut kaos. Folk sprang i alle retninger, sier Andreas Carlsen, som befant seg utenfor nabopuben da bråket startet.

Vitner: - Kastet oss i bakken

En vennegjeng VG treffer utenfor utestedet sier de var inne og danset da flere begynte å slåss utenfor.

– Så kom de inn, og løftet bord og stoler og kastet på hverandre, forteller de til VG.

– Det lå en mann på gulvet, han var veldig blodig og var stukket med kniv i ansiktet. Siden fortsatte slåssingen inne, og plutselig hørte vi et skudd bli avfyrt utenfra.

– Vi kastet oss i bakken og prøvde å samle vennegjengen bak en stolpe. Det skuddet traff i vinduet. Så kom det ett skudd til, men jeg vet ikke hvor det ble skutt fra. Det var folk overalt, sier de.

De første meldingene kom inn til politiet omtrent klokken 01.30, og dreide seg da om slåssing og flere voldsepsioder. Innsatsleder Dunham sa natt til søndag at de har kalt inn ekstra folk, og at politiet fortsetter med teknisk og taktisk etterforskning.

POLITI PÅ STEDET: Væpnet politi er til stede ved Grensen etter skuddepisodene natt til søndag. Foto:Cathrine Ekehaug,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder