Siktet etter at sønnen døde - venner i vantro

RANA (VG) - Jeg kan ikke få meg til å tro at barnefaren har tatt livet av sin sønn, sier en bekjent av den siktede faren.

  • Tor-Hartvig Bondø
  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Tirsdag ble et foreldrepar siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at deres tre år gamle sønn døde uventet i Rana i Nordland 2. mars.

Begge nekter straffskyld i saken. Tirsdag ble faren varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker er isolasjon med brev- og besøksforbud.

VG snakket tirsdag kveld med en bekjent av familien.

- Jeg har vært mye i kontakt med ham siden søndagen da sønnen døde, og var med i begravelsen fredag. Ingen av oss som kjente barnefaren kan begripe at han skal ha tatt livet av barnet sitt, sier han til VG.

BAKGRUNN: Foreldrepar siktet etter at treåring døde

Bekymret

- Han er en veldig snill og sosial person og han er godt likt av oss som kjenner ham. Jeg vet at han aldri gjort noe som gjør at han har hatt kontakt med politiet tidligere. Nå er jeg svært bekymret for hans helse. Det må være fryktelig tøft å sitte isolert i fengsel etter å ha mistet sønnen sin, og i tillegg være beskyldt for å ha tatt livet av ham.

Vennen forteller videre at barnefaren har fortalt til flere at den siktede var bekymret for sønnens hode i forkant av dødsfallet.

Han skal etter sønnens død ha fortalt at en helsesøster angivelig skal ha påpekt at guttens hodeomkrets skal ha økt, og at de skulle til sykehus i april for nærmere undersøkelser.

- Han fortalte meg at sønnen hadde slått hodet i gulvet en gang da han lekte med sine søsken, og at han skulle undersøkes på sykehus i april på grunn av dette, sier familievennen.

Den siktedes forsvarer, John Erik Nygaard, sier til VG tirsdag kveld at han ikke vil ikke kommentere noen av de faktiske forhold i saken.

- Jeg kan hverken avkrefte eller bekrefte dette, sier han.

Han legger til at miljøet rundt familien ikke bare er bekymret for barnefaren, men de er også bekymret for hva som skal skje med den drapssiktedes øvrige barn.

De er nå tatt hånd om av barnevernet.

Obduksjonsrapport førte til pågripelse

Det var Helgelandssykehuset som varslet politiet om det mistenkelige dødsfallet. Barnet ble bragt til sykehuset av ambulansepersonell, etter at en bekjent av foreldrene hadde varslet AMK.

Da resultatet fra obduksjonsrapporten forelå, ble det besluttet å pågripe foreldrene.

- Vi kan av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med flere detaljer, sa politiadvokat i Helgeland politidistrikt, Jonas Nerdal, til VG tirsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder