OMKOM: Det var Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie som omkom i bilulykken onsdag. I dag ble det holdt minnestud for paret på skolen. Foto: CHRISTINA CANTERO , FJORDENES TIDENE

Medelevene holder minnestund for kjæresteparet Wahid (19) og Ida (18)

Mandag morgen startet skoledagen på Måløy Vidaregåande Skule med sang, musikk og minneord basert på medelevenes egne ord om Wahid Babaie (19) og Ida Tahooni Kivi (18) som omkom i utforkjøringen i Selje.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ulykken skjedde da kjæresteparet skulle vise to bekjente vei fra Selje til Måløy sist onsdag. Ved Røyrvikneset i Selje kom bilen trolig opp på en støpekant og havnet i sjøen. Bilen og de to ble funnet på ni meters dyp først fredag kveld.

Mandag var det første skoledag etter ulykken ble kjent, og dagen startet med en minnemarkering.

– Vi hadde en lokal prest her som fremførte minneord om de to, minneord som var basert på ting som medelever og lærere hadde skrevet om dem. Det ble også fremført en vakker sang, og spilt musikk som de to forulykkede elevene likte å høre. Denne musikken var også plukket ut av medelevene deres, sier rektor Karl Otto Rundereim til VG.

Han forteller videre at Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad og politiet var til stede for å gi informasjon om ulykken og svare på spørsmål.

– Tunge dager

Les også: Bilen har trolig sunket med en gang

– Tilbakemeldingene jeg har fått i ettertid av minnestunden er at det var en fin og verdig markering, sier Rundereim og fortsetter:

FLAGGET PÅ HALV STANG: Karl Ottar Rundereim er rektor ved Måløy videregående skole. Foto: HALLGEIR VÅGENES , VG

– Det blir nok noen tunge dager fremover, men samtidig må vi komme tilbake til hverdagen. Vi har lagt til rette for at elever som ønsker å vite mer og snakke om det som har skjedd får oppfølging utover dagen.

Ifølge lokalavisen Fjordenes Tidene fortalte ordføreren til elevene under minnestunden at de skal slippe å stå alene i sorgen.

– Ingen skal dø som 18- eller 19-åring. Mange sitter igjen med sorg og savn.

Margrethe Kvalheim, som er elevrådsleder på skolen, forteller til VG at det var en fin minnestund.

– Presten fortalte mange gode og fine ord om de to. De fleste elevene forsøker nå å komme seg tilbake til det normale, men vi merker godt at det er noe som har skjedd. Man blir påvirket når man mister noen på denne måten.

Les også: Sørger etter tapet av medelevene

Eldst av tre søsken

Søndag kveld friga politiet navnet på de to som omkom i ulykken. Det var 19 år gamle Wahid Babaie og 18 år gamle Ida Tahooni Kivi. Både gutten og jenta var fra Flora kommune, men begge var elever ved Måløy videregående skole og bodde på hybel i Måløy.

Leder for Innvandrersenteret i Flora kommune, Arild Melvær, fortalte til VG søndag at Babaie og hans familie kom til Norge som flyktninger fra Afghanistan for fem år siden, og at de senere fikk opphold her.

– Han var eldst av tre søsken. Moren er enke, og dødsfallet til sønnen har gått hardt inn på henne. Moren var på mange måter avhengig av ham, ikke minst i forbindelse med praktiske ting, sier han.

18 år gamle Ida Tahooni Kivi kom til Norge som iransk overføringsflyktning fra en leir i Tyrkia for to-tre år siden. Ifølge Melvær har hun foreldre og flere søsken i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder