IKKE HASJ-PARKER: MDGs Rasmus Hansson gjør det klart at partiet ikke ønsker å gjøre narkotika lovlig i Norge.
IKKE HASJ-PARKER: MDGs Rasmus Hansson gjør det klart at partiet ikke ønsker å gjøre narkotika lovlig i Norge. Foto: Frode Hansen , VG

MDG-Hansson: – Ikke tilhenger av narkotika

INNENRIKS

Rasmus Hansson er frustrert over at De Grønnes forslag om forsøk på statlig salg av cannabis igjen omtales stort – som på forsiden av VG onsdag.

Publisert: Oppdatert: 09.09.15 17:04

Etter dagens valgdebatt på VGTV ber De Grønnes talsperson om å få utdype partiets standpunkt om forsøk med offentlig salg av cannabis:

– Miljøpartiet De Grønne er ikke tilhengere av å legalisere narkotika. Vi er dypt bekymret over at narkotikapolitikken har gjort at Norge har relativt sett høyest antall overdosedødsfall. Vårt forslag er derfor å søke løsninger for folk som har havnet i narkotikahelvetet, sier Hansson.

Regulert, legalt salg

I partiprogrammet, som VG hadde den omstridte gjennomgangen av, står det følgende:

«Utrede offentlig kontrollert produksjon og omsetning av cannabis og starte et forsøksprosjekt med strengt regulert legalt salg av cannabis/marihuana.»

Men dette betyr ikke at alle som ønsker det skal få kjøpe hasj og annen cannabis:

– Vi vil forsøke en metode som også mange andre land har forsøkt. Det er å kontrollere tilgang på hasj, strengt regulert av offentlig myndighet, for å bekjempe at de folk skal måtte begå lovbrudd for å skaffe seg det, sier Hansson.

Les også: Grønsken på buksa

Viser til Thorvald Stoltenberg

– Etter å ha gjennomført slike forsøk, og i tett samarbeid med fagfolk, vil vi gjøre oss opp en mening om dette. Dette er ikke å være for narkotika, mer enn Thorvald Stoltenberg er det, sier Rasmus Hansson, og viser til Ap-veteranens ja til bruk heroinassistert behandling av tunge narkomane.

Her kan du lese mer om