MÅTTE FORLATE SALEN: Arfan Bhatti hadde møtt opp i Oslo tingrett i dag for å vise sin støtte til mulla Krekar. Han ble bortvist etter pausen da retten ble satt. Foto: KRISTOFFER KUMA

Bhatti bortvist fra Krekar-rettsak

OSLO TINGRETT (VG Nett) Arfan Bhatti ble i ettermiddag bortvist fra rettslokalene i Oslo tingrett.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det ble klart da retten ble satt etter pausen.

Dommer Heidi Heggdal meddelte retten at det var en enstemmig avgjørelse å bortvise Bhatti fra lokalene.

Statsadvokat, Marit Bakkevig, argumenterte med respekten for norsk rett, og at Bhatti og hans venner ikke reiste seg for retten.

Ifølge norsk lov kan en person bortvises fra et rettslokale dersom vedkommende har en dom på seg i løpet av de siste fem årene. Arfan Bhatti har en dom på seg fra 2008.

Vise støtte til muslimsk lærd

VG Nett snakket med Bhatti like før retten ble satt og før avgjørelsen ble kjent. Han ga da følgende begrunnelse på hvorfor han og kameratene hans var tilstede.

- Vi er her for å støtte en muslimsk lærd. Det ville vi gjort uansett hvilken muslimsk mann det gjaldt, ikke bare mulla Krekar, sa Bhatti.

- Så lenge noen støtter Islam, så støtter vi dem. Han (journ.anm mulla Krekar), snakker ut i fra Islam. Skal man ta alle for det må man ta alle andre i Norge som gjør det samme, sier en av de andre som var sammen med Bhatti, Ubaydullah.

- Sheykh Krekar har paradis i sitt hjerte. Hva kan de gjøre med han når hans paradis er med han der han går? Hvis de fengsler han får han privat tid med sin skaper, kaster de han ut beundrer han skapelsen. Hvis de dreper han er han en martyr, så hva kan de gjøre mot han? Det er en vinn vinn situasjon for han sier sistemann, Muhammad Jundullah.

Hilste til Krekar

Arfan Bhatti og de tre andre forlot salen uten dramatikk, men ga en liten demonstrativ hilsen til Krekar på tiltalebenken.

Bhatti vsr sammen med tre andre på tilhørerbenken under rettsaken mot mulla Krekar som startet i dag. Krekar er blant annet tiltalt for drapstrusler mot tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, samt for «å ha offentlig oppfordret til å iverksette drap eller frihetsberøvelse under skjerpende omstendigheter».

Dette er ikke første gang trussel- og voldsdømte Arfan Bhatti blir kastet ut av en rettsak. I november i fjor dukket Bhatti opp på tilhørerbenken i en terrorsak i Oslo tingrett, men ble også da bedt om å forlate salen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder