GJENTAPET: Hunden har teip rundt munnen og får ikke rørt seg. Bildet ble publisert på Camilla Hansens Facebook-side og gjengis med tillatelse. Foto:Camilla Hansen,

Her står hunden med gjentapet munn

Mattilsynet rykket ut for å hjelpe en hund som fikk
snuten sin tapet igjen i Troms.

Mona Byrkjedal
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var iTromsø som først omtalte saken om hunden med snutebånd.

Camilla Hansen (23) fra et tettsted i Troms oppdaget hunden onsdag kveld, og publiserte samtidig bilde av den på Facebook.

– Det var ikke noe fint syn, du så jo at den sto der med halen mellom beina. Det var ikke en særlig lykkelig hund der han sto. Hunden hadde litt skeptisk oppførsel, men det er jo ikke så rart hvis den ikke har det bra, sier hun til itromso.no.

Les også: Hunden Caitlyn risikerte livet etter å ha fått munnen tapet igjen

– Forbannet

Ifølge Hansen hadde hunden også lenke med pigger inn mot halsen.

Onkelen hennes, John Hansen, dro bort til huset for å prate med hundeeieren, og ba mannen fjerne tapen umiddelbart.

– Jeg dro rett bortover og der sto hunden med brei pakketape snurret helt stramt flere ganger rundt. Den prøvde å bjeffe, men fikk jo bare ulyder ut. Det var bare snuten som stakk fram og den fikk ikke åpnet kjeften en millimeter. Er det noe som gjør meg forbanna, så er det ting som dette, sier han til avisen.

Les også: Slik skal Mattilsynet ta dyreplagerne

Hastesak

Mattilsynet har fått melding om saken, og rykket til den lille bygda torsdag formiddag. De betrakter bekymringsmeldingen som en hastesak.

En hund skal ikke stå med snutebånd, det er helt uakseptabelt, forteller Karin Bloch-Hansen, veterinær i Mattilsynet Tromsø.

Mattilsynet var på stedet sammen med Dyrevernnemda. Veterinær Harald Os i Mattilsynet beskriver hunden som en fin hannhund på rundt ett år.

– Jeg tror det må ha vært øyeblikkelig frustrasjon fra eierens side. Hunden hadde ulet noe veldig. Eieren forsto at han hadde gjort noe feil, sier veterinær Harald Os i Mattilsynet.

De rørende bildene: Kreftsyke Dukes siste dag

En lovendring fra 2010 tvinger Mattilsynet til å avlive kjæledyr som de innrømmer heller burde vært omplassert.

Mattilsynet har tidligere delt noen av sine bilder fra inspeksjon hos mennesker som har sviktet kjæledyrene sine. Se eksemplene her.

Fikk du med deg denne? Valpene var nær ved å drukne i tjære, men ble reddet i siste sekund

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder