FORKLARER SEG: Den første av de fornærmede, en britisk kvinne, forklarer hvordan hun skal ha blitt dopet ned og voldtatt av 37-åringen. Foto:Kyrre Lien,VG

TV-danser (37) tiltalt for ni voldtekter: Kvinne forklarte at hun måtte roe ned barna sine mens hun ble voldtatt av TV-danseren

OSLO TINGHUS (VG) Den britiske kvinnen ferierte i Norge med sine to barn, og «sofasurfet» hos gjestfrie nordmenn. I Oslo bodde hun hos den voldtektsdømte TV-danseren (37).

 • Bjørnar Tommelstad

Artikkelen er over fem år gammel

Kvinnen hadde allerede i løpet av norgesbesøket bodd hos et par et sted på Østlandet, før hun i slutten av mai i fjor traff 37-åringen, som nå er tiltalt for ni voldtekter, i hovedstaden.

Hun fikk kontakt med tiltalte via nettsiden Couchsurfing (sofasurfing), der reisende søker/blir tilbudt gratis private bosteder i landene de besøker.

– Det er en fin måte å bli kjent med folkene som bor i landet, ikke bare se de vanlige, kjente turiststedene. Ut fra det jeg vet, er det lite problemer som dette knyttet til nettsiden, sier den velartikulerte briten i Oslo tingrett.

Hun så etter en familie da hun søkte etter et bosted i Oslo, men uten hell. Hun gikk derfor for 37-åringen, som på nettet skrev at han hadde en samboer og delt omsorg for et ni år gammelt barn.

På dette tidspunktet ventet 37-åringen på å sone en fengselsdom etter å ha blitt dømt for to voldtekter i Borgarting lagmannsrett.

– Vinen var tuklet med

Da barna var lagt i seng og gått til ro på et soverom i den aktuelle leiligheten, satte kvinnen og 37-åringen seg ned for å prate.

– Jeg hadde tatt med meg en vinflaske i gave, noe som er vanlig når man «sofasurfer» hos en ny person. Han tok med seg vinen fra stuen til kjøkkenet for å åpne den, noe som tok ganske lang tid, sier kvinnen.

Hun anslår at hun drakk mindre en et halvt glass vin.

– Ganske raskt mistenkte jeg at vinen var blitt tuklet med, for jeg følte meg underlig og rar. Vi briter har en hardere drikkekultur enn her i Norge, og det var uvanlig at jeg følte meg slik etter så lite vin. Og i tillegg var dette en vin jeg hadde drukket flere ganger tidligere, sier kvinnen.

Hun sier at det var en ettersmak av medisin i vinen. Hun sluttet å drikke etter at hun begynte å mistenke at noe var galt.

– Jeg måtte finne på unnskyldninger for ikke å drikke mer vin. Han forsøkte å overtale meg til å drikke videre. Jeg ble bekymret for situasjonen som jeg og barna befant oss i.

– Sa «stopp» og «nei»

– Han sa at jeg så anspent ut, og ville massere meg, noe jeg var skeptisk til. Jeg merket at han var ganske sterk, så jeg tenkte at det lureste var å si ja, sier kvinnen.

Kvinnen forklarer at tiltalte var hardhendt og at hun fryktet han skulle bli voldelig.

Videre forklarer at hun ikke klarte å kontrollere stemmen, mistet romfølelsen og hadde en merkelig følelse i benene, noe som styrker mistanken hennes om at hun var dopet ned.

Etter hvert skal overgrepet ha funnet sted.

– Roet ned barna

– Han holdt meg nede og begynte å kle av meg. Jeg mener at jeg sa «nei» og «stopp» minst to ganger, sier hun.

Kvinnen måtte stoppe opp flere ganger da hun forklarte seg om selve overgrepet.

– Jeg tenkte «din jævel» da han gjorde dette mot meg, sier kvinnen.

Barna på soverommet skal ha våknet og laget lyder da overgrepet fant sted. Det ene barnet skal ha kommet ut fra soverommet og inn i stuen i løpet av overgrepshandlingen.

– Jeg måtte roe ned barna. Jeg fortalte dem at alt var i orden og at de skulle falle til ro. Han sa et eller annet surt om at barna lagde lyder, sier kvinnen.

Kvinnen forklarer at hun var redd og svært bekymret for barna som befant seg i en sårbar situasjon.

– Jeg gjorde alt jeg kunne for å kontrollere fryktet min. Jeg tenkte at vi måtte komme oss bort herfra så fort som mulig, men samtidig var jeg redd for at han skulle bli voldelig, så jeg forsøkte å unngå konfrontasjoner med ham, sier kvinnen.

Hun forklarer at følte seg stadig mer og mer neddopet.

SMS-meldinger til venninne

Drøye to timer etter at overgrepet skal ha funnet sted, sendte kvinnen SMS-tekstmeldinger til en venninne i hjemlandet. Politiet har sikret seg disse SMS-ene og legger dem frem for retten.

Til venninnen skriver hun at hun er dopet ned og utsatt for et overgrep. Det går flere meldinger mellom kvinnene. Kvinnen forsøker å forklare hvor hun befinner seg og hvem mannen som bor i leiligheten er.

Venninnen hjelper henne med å fikse et hotellrom i Oslo.

«Pass på deg selv og barna dine», skriver venninnen.

«Ikke fortell dette til noen. Jeg kontakter politiet i morgen», skriver kvinnen til venninnen.

Hun skriver videre at hun er sterkt neddopet og sliter med å holde seg våken.

Kvinnen forklarer at 37-åringen dagen etter skal ha snakket til henne som om alt var ved det normale. Han skal ha spurt henne hvordan hun hadde det.

– Han spurte som om vi hadde hatt frivillig sex sammen, jeg svarte «nei». Deretter spurte han «du har kanskje en kjæreste hjemme?». Jeg svarte at det ikke var derfor jeg ikke hadde det bra. Det blikket han ga meg da var skremmende, sier kvinnen.

Kvinnen forklarer at hun var mest opptatt av å få med seg barna og komme seg ut av leiligheten og bort fra stedet. En koffert skal ha blitt stående igjen i leiligheten til 37-åringen.

– Jeg klarte ikke å bære den, og jeg ville komme meg raskest mulig bort fra stedet, sier kvinnen.

Nekter for alt

37-åringen nekter for å ha voldtatt den britiske kvinnen. Han nekter også for de åtte andre voldtektene han er tiltalt for.

Mannen er også tiltalt for grov fysisk mishandling av en tidligere samboer, samt brudd på våpenloven, tyveri og narkoforbrytelser. Han erkjenner kun straffskyld for oppbevaring av to mindre mengder cannabis.

TV-danseren, som har jobbet for flere kjente TV-programmer, skal etter planen starte sin forklaring i Oslo tingrett senere tirsdag.

Les også

 1. TV-danser tiltalt for ni voldtekter – nekter for alt

  OSLO TINGHUS (VG) Den 37 år gamle mannen nekter for å ha begått de ni voldtektene han er tiltalt for.
 2. Voldtektsdømt TV-danser tiltalt igjen

  Etter at mannen ble tiltalt for to voldtekter, har flere kvinner kontaktet politiet.
 3. Voldtektsdømt TV-danser siktet for nye overgrep

  En 36 år gammel mann etterforskes av Oslo-politiet for flere voldtekter.

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. TV-danser (37) tiltalt for ni voldtekter: Følte seg avvist da hun ringte nødnummeret for å anmelde voldtekt

 2. TV-danser tiltalt for ni voldtekter:
  - En mester i å manipulere

 3. TV-danseren hevder han takket nei til seksuelle tilnærmelser

 4. TV-danser voldtektsdømt: Slik lurte han kvinnene

 5. Forlot rettssalen i tårer under TV-danserens forklaring

 6. TV-danser skal ha dopet ned og voldtatt to venninner: – Husker ingenting før jeg våknet i sengen og så ham over venninnen min

Fra andre aviser

 1. Tiltalt for voldtekt mens barna sov ved siden av

  Aftenposten
 2. Voldtektstiltalt TV-danser hevder britisk tobarnsmor ble fornærmet da han avviste henne

  Aftenposten
 3. Kommentar: Streng straff venter danseren

  Aftenposten
 4. - De var jo gale. De slo henne hele tida

  Fædrelandsvennen
 5. Pirattaxisjåfør (38) tiltalt for voldtekt

  Bergens Tidende
 6. Ny rettssak mot Julio Kopseng begynner tirsdag

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder