STARTET EGET: Willy Hansen (66) har startet et eget firma som går så det griner. Her monterer han lamellgardiner hos en bedrift i Hortens-området. Foto: Frode Hansen VG

Tok sluttpakke, startet med markiser

Nå vil Willy jobbe til han blir 73

HORTEN/OSLO (VG) Willy Hansen (66) har tenkt å jobbe 5-7 år til, så fremt helsen holder.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Horten-mannen tok sluttpakke i Posten for 15 år siden og startet etter hvert sitt eget markisefirma. Det går så det griner, nylig måtte han doble arbeidsstokken. Nå er de hele to mann.

– Kona klager over at jeg jobber for mye, men jeg liker å jobbe, sier Hansen til VG.

Holder ham i form

Han føler at jobben bidrar til å holde ham i form, også mentalt, og har ikke tenkt å kaste inn håndkledet med det første.

– Jeg vil holde på til jeg blir 72 eller 73 hvis helsen holder. Jobben er veldig viktig for meg. Og det er ufordrende å stadig måtte løse nye ting. Jeg har heller ikke tid til å bli syk, sier Hansen som vanligvis jobber fra 0700 før han tar kvelden ved 20-tiden.

Rekordomsetning

Men det var noen tøffe år før bedriften tok fart. I fjor hadde Willys Markiser en rekordomsetning på 5,3 millioner kroner og et netto resultat på 1,6 millioner.

Hansen var 51 da Posten skulle nedbemanne og han valgte å ta sluttpakke.

– Men det var ikke noe press i det hele tatt, sier han og forteller han sågar fikk tilbud om å fortsette da han sto der med tårer i øynene på avskjedskaffen.

Hansen sier han søkte på fem jobber og fikk tre. Men valgte å starte et trykkeri- og markisefirma sammen med en bekjent. Det gikk ikke så bra og i 2009 var han på jobbjakt igjen.

Ville ikke ansatt en 59-åring

– Jeg søkte tre jobber og fikk ingen. Jeg tenkte at jeg ikke ville ansatt noen som var 59, så da begynte jeg heller for meg selv, sier Hansen og startet Willys Markliser. 66-åringen tror mange arbeidsgivere frykter at eldre arbeidstakere får alvorlige sykdommer. Han var selv en av dem da han var lokalt personlansvarlig i Posten.

– Ingen sa jeg ikke kunne tilsette eldre, men jeg gjorde det ikke, sier Hansen som mener det utvilsomt er vanskelig å få fast jobb når man er i slutten av 50-årene.

– Når du passerer 55 må du enten starte for deg selv eller være villig til å være vikar, avslutter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder