KNIVSTUKKET: 16-åringen ble knivstukket på St. Hallvard videregående skole i Lier. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Familien til knivstukket 16-åring kritiserer politiet

Politiet burde gjort mer for å beskytte 16-åringen som ble knivstukket på en skole i Lier mandag, mener familien hennes.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Datteren min ble forfulgt, trakassert og fikk grove trusler på telefonen, men politiet fulgte ikke opp. Særlig politiet i Oslo, som fikk overført saken etter at vi anmeldte den i Drammen i sommer, sier 16-åringens far til NRK.

Bakgrunn: Jente (16) knivstukket foran medelever på skole i Lier – mann (19) pågrepet

Leder av forebyggende avdeling ved Drammen politistasjon, Kari Benjaminsen, forstår frustrasjonen og ønsker at saken hadde fått en annet utfall.

– Man kan alltid være etterpåklok, men da saken ble anmeldt var det ingenting som tilsa at det var nødvendig med tiltak, sier Benjaminsen.

19-åringen bodde ikke i politidistriktet og var ikke kjent av politiet for lignende forhold. Saken ble oversendt Oslo politidistrikt fordi det straffbare forholdet skjedde der.

– Vi forstår at det stilles spørsmål om dette nå, og det er naturlig at vi også vurderer om vi burde gjort noe annerledes, sier politiadvokat Oda Karterud i Oslo politidistrikt.

Siktet 19-åring: Tidligere anmeldt for trusler mot offeret

– Det var imidlertid ikke bedt om besøksforbud. Ut fra de opplysningene vi hadde i saken, og det vi fikk ved oversendelse fra Drammen, vurderte vi det på det tidspunktet heller ikke som nødvendig å iverksette sikkerhetstiltak.

Ifølge jentas far skal politiets håndtering følges opp av advokat Harald Stabell, som er jentas bistandsadvokat.

Knivangrepet skjedde på en videregående skole i Lier i Buskerud mandag. Jenta ble sendt til sykehus og er nå utenfor livsfare.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder