GA RESULTATER: Hanne Kristin Rohde forteller at hun ble vitne til en intens kommunikasjon mellom sønnen og Snåsamannen. Og at sønnen raskt ble bedre. Foto: Krister Sørbø/VG

Politiinspektør Rohde fikk hjelp av Snåsamannen da sønnen var syk

- Han har evner, og ingen skal få overbevise meg om noe annet

Sønnen til den høyprofilerte politiinspektøren Hanne Kristin Rohde hadde alvorlige magesmerter i ett år. Så kontaktet hun Snåsamannen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den ni år gamle gutten slet med alvorlige magesmerter. Familien fikk ingen diagnose, og etter hvert ble fraværet på skolen omfattende.

- Det var tre måneder med lite skolegang, sier politiinspektøren - som de siste årene har vært Oslo-politiets ansikt utad i en rekke profilerte kriminalsaker som sjef for vold- og sedelighetsseksjonen.

Sterkt møte

I ett år var sønnen hennes syk - før de fikk hjelp i 2009.

- Gjennom en bekjent fikk vi til et møte med Joralf Gjerstad. Vi fortalte at vår sønn var syk, men vi forklarte ikke hvor han hadde vondt, forteller hun.

STERKE MØTER: Politiinspektøren har møtt Joralf Gjerstad (bildet) ved flere anledninger. Foto: Øyvind Nordahl Næss/VG


Det ble et sterkt møte. Rohde ble vitne til en intens kommunikasjon mellom sønnen og Snåsamannen.

- Vi var hos ham i en halvtime. Jeg sa ikke noe. Han visste ingenting om oss. Likevel dro han ut ekstrakter fra vår hverdag. Personlige opplysninger som han umulig hadde en forutsetning for å kunne si noe om, forteller hun.

Under hele møtet var Rohde taus. Hun var til stede som mor.

- Joralf tok nøyaktig på det området hvor smerten satt, sier hun.

Raskt riktig vei

Etter samtalen gikk ting raskt riktig vei. Allerede samme kveld følte sønnens seg bedre, og på mandag var han tilbake på skolen.

Rohde har ikke fått noen reaksjoner på historien i ettertid. Siden har hun også møtt Snåsamannen ved flere anledninger.

- Behandlingen gjorde et uutslettelig inntrykk på meg. Han er en interessant person. For meg er det revnende likegyldig om folk tror på denne historien eller ikke. Hans behandling ga resultater. Han har evner, og ingen skal få overbevise meg om noe annet, sier hun.

Faksimile VG 09.03.2012


Rohde forteller at hun også har stor respekt for det han har gjort som medmenneske.

- Han har hjulpet mange mennesker uten noen som helst form for vederlag, fortsetter hun.

Hun forstår at mange kan oppleve en ekstrem undring, og kanskje ikke forstå en slik hendelse. På 80-tallet ble hennes eget standpunkt forandret. Hunden hun hadde ble syk.

- Bikkja hadde alvorlig eksem og led av håravfall. Jeg oppsøkte en homøopat og bikkja ble frisk, forteller hun.

- Sterke smerter

Joralf Gjerstad bekrefter historien med Rohde overfor VG.

- Jeg husker politiinspektøren og sønnen godt. Han hadde sterke magesmerter. Jeg gjorde som jeg har gjort med tusenvis av andre mennesker opp gjennom årene - det kan ikke forklares, men han ble frisk, sier Gjerstad.

Han forteller at Rohde ringte ham dagen etterpå og takket - og at hun senere sendte et hyggelig brev.

- Sønnen hennes gikk opp på kateteret til læreren sin og fortalte hele klassen at nå var han endelig frisk, og at jeg hadde hjulpet ham. Det var en hyggelig beskjed å få, sier Gjerstad.

Forfatter Ronnie Johansson hevder at spådommene til Snåsamannen er overtro og ren flaks. Les mer i dagens papirutgave av VG og på VG+!

Faksimile VG 09.03.2012

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder