KAN VÆRE UTE: Valgerd Svarstad Haugland. Foto: Scanpix

Thrillerduell mellom Valgerd og Åslaug

(VG Nett) Etter hvert som stemmene har blitt talt opp, har kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og Senterpartiets Åslaug Haga føket inn og ut av Stortinget.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Alt om stortingsvalget
Haugland har uansett ingen grunn til å juble etter at det ble klart at de rødgrønne fikk et flertall av stemmene under valget samtidig som det ble klart at KrF ble valgets store taper.

Som listetopp i Akershus har Haugland i kveld klatret over og under sperregrensen i en thrillerduell med Åslaug Haga.

Senterpartiets partileder har i likhet med kulturministeren vært ute og inne av listen over Akershus' mandater hele valgkvelden.

Da 96,9% av stemmene i Akershus var talt opp var Haugland inne og Haga ute. Mens da 97,2% av stemmene var talt opp var situasjonen snudd på hodet. Slik har det vekslet omtrent hele kvelden.

Resultatene i din kommune

Åslaug Haga har vært stortingsrepresentant fra 2001 til 2005. I perioden 1999 til 2000 var hun statsråd i Kulturdepartementet. Hun har i forkant av dette stortingsvalget hatt samtaler med Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) om et rødgrønt regjeringsalternativ.

Haga kan, selv om hun ikke får plass på Stortinget, likevel bli minister i en slik regjering.

Valgerd Svarstad Haugland har hatt en lang karriere som politiker. Hun var også minister i den første Bondevik-regjeringen og fra 1995 til 2004 var hun partileder i KrF. Hun har uttalt at hun ikke vet hva hun skal finne på hvis hun ikke får plass på Stortinget etter dette valget.

UTE: Åslaug Haga kan miste stortingsplassen. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder