RYKKET UT: Store politistyrker var på plass ved ungdomsskolen etter at en gutt ble knivstukket. Foto: Marit Hommedal , NTB scanpix

Gutt knivstukket på skole i Bergen

LODDEFJORD (VG) I gangen utenfor klasserommene på Sandgotna ungdomsskole ble en mindreårig gutt knivstukket. En jevnaldrende gutt er pågrepet.

Politiet ble varslet av AMK klokken 14.12 torsdag og rykket ut med store mannskaper til skolen.

– En gutt var stukket med kniv. Vi fikk raskt kontroll på en antatt gjerningsmann og kniven vi tror ble benyttet, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til VG.

Flere vitner

Politiets innsatsleder på stedet Frank Listøl sier til VG at det er to mindreårige gutter på rundt 15 år som har vært involvert.Angrepet skjedde med både medelever og ansatte ved skolen som vitner.

– To jevnaldrende elever som kjente hverandre havnet i en konflikt i hallen utenfor klasserommene. Den ene har da stukket den andre i magen med en kniv. Vi vet ikke om han har hatt med seg kniven hjemmefra, eller om han har funnet den på skolen. Det var mange vitner til hendelsen, sier Listøl.

Gutten som er pågrepet ble tatt hånd om av lærere før politiet kom til stedet, og sitter onsdag ettermiddag i avhør.

– På grunn av hans lave alder blir han neppe fremstilt for varetektsfengsling, sier Listøl.

Lettere skadet

Den fornærmede gutten ble sendt til Haukeland sykehus med stikkskader.

– Sykehuset opplyser at de har sydd et sår og lagt ham til observasjon. Han er ikke livstruende skadet, sier politiinspektør Tore Salvesen til VG.

Haukeland universitetssjukehus opplyser torsdag ettermiddag at eleven er lettere skadet.

– Gjennom 30 år i politiet anser jeg denne skolen for en mønsterskole. Det har aldri vært lignende episoder, og politiet har et svært godt samarbeid med skolen, sier Salvesen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder