SKADET: Buster har søndag vært til behandling hos veterinær. Behandlende veterinær har godkjent bruk av bildet i media. Foto: PRIVAT/POLITIET ,

Buster ble slept minst én kilometer etter bil

Søndag ettermiddag hadde politiet klart å finne eieren til den fem år gamle hunden. Politiet sier til VG at hendelsen var et uhell, og at eieren er svært lei seg.

Artikkelen er over fire år gammel

Det var like før klokken 11 søndag formiddag at en bilist i Haugesund ble oppmerksom på at bilen foran hadde en hund hengende fast i bakluken.

– Denne bilisten lå etter bilen og forsøkte å signalisere til bilen foran om hva som skjedde, men lyktes ikke. Hunden hang fast i båndet etter bakluken, sier operasjonsleder Trond Friberg i Sør-Vest politidistrikt i Haugesund.

Les også: Hunden Agda (5) reddet Isabelle (5) da hun falt i vannet

Etter om lag en kilometer røk båndet, men bilen foran kjørte videre. Bilisten som lå bak stanset for å ta seg av hunden og varsle politiet, som sørget for at Buster (5) kom seg til veterinær for behandling.

Fikk rullestol: Sauen Buster ble født lam

Fant eier til slutt

Buster er chippet, og det er takket være denne at politiet klarte å finne navnet og alderen på hunden, som er av typen Shetland Sheepdog.

Problemet var at hunden ble solgt siden chipen ble registrert, og den nye eieren er ikke oppdatert i denne informasjonen.

Politiet ønsket derfor å komme i kontakt med eieren av hunden for å få hunden gjenforent med matmor eller matfar.

Så du denne? Pang-god kake Nå er bombehunden Aron (12) pensjonist

– Dette er nok et dypt tragisk uhell, og vi tror at dette er en hund som er dypt elsket og forhåpentligvis raskt savnet, sa operasjonsleder Friberg søndag formiddag.

Like etter klokken 14.30 søndag ettermiddag meldte politiet at de hadde klart å spore opp eieren av Buster.

– Dette var et uhell. Det er dessverre ikke første gangen vi ser at folk i en stresset hverdag binder hunden sin et sted de ikke burde. Eieren har veldig lei seg for det som har skjedd, sier operasjonsleder Håkon Tornes til VG søndag klokken 21.00.

Les også: Dette er verdens skumleste kanin

Buster har blitt behandlet hos veterinær, og den blir nå tatt vare på inntil eieren melder seg.

Husker du? Katten Maja forsvant fra Västerås i Sverige - funnet i Ålesund

– Mine folk sier at hunden står greit på tre av fire bein. Eieren må gjerne ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at de får hunden sin, sier Friberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder