ANGRENDE SYNDER: - Han må ha hatt et ganske svært hjerte som kjørte bilen tilbake til verkstedet, sier eier Jarle Granum til VG etter at han fikk sin stjålne Hyundai tilbake, med en egen håndskrevet lapp (innfelt) fra tyven. 52-åringen bruker blant annet bilen i forbindelse med sin jobb som reke- og skalldyrselger ved havna i Drøbak. Foto:Johnathan O. Granum / Ole Johny Johansen,

Leverte stjålet bil tilbake: Les hva biltyven skrev til Jarle (52)

Selv politiet måtte le da de fikk høre hva biltyven i Drøbak hadde lagt igjen i bilen til Jarle Granum (52).

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var Akershus Amtstidende som først omtalte den utrolige historien.

Natt til mandag ble Granums varebil stjålet fra bilverkstedet hvor den sto parkert i Drøbak sentrum. Til VG forteller han at bilen ikke har noen stor økonomisk verdi for ham, men at han bruker den når han selger reker og skalldyr nede ved havna i Drøbak.

I 17-tiden samme dag, etter at 52-åringen blant annet hadde etterlyst bilen på Facebook, fikk han en overraskende beskjed.

- Eieren av bilverkstedet ringte meg opp igjen og sa at bilen min sto utenfor, sier Granum til VG onsdag ettermiddag.

Granum dro umiddelbart ned til havna i Drøbak og kunne konstatere at biltyven hadde levert bilen tilbake – og parkert den på akkurat samme sted som den sto da den forsvant.

- Han må ha hatt veldig dårlig samvittighet.

Håndskrevet beskjed og penger

Bilen var fortsatt varm og sto med p-lysene på, men hadde ellers ingen store skader. Etter hvert la han merke til en liten lapp som lå ved frontruta.

- Mellom solskjermene inne i bilen lå det en håndskrevet lapp og en 500-lapp.

På lappen hadde det som trolig var en angrende biltyv skrevet at han stjal bilen på grunn av en «krisesituasjon».

HÅNDSKREVET LAPP: «Hei. Dessverre tyvlånte jeg bilen din i en krise situasjon. Legger igjen 500 kr. Jeg viste at den var uten tenningslås så valget ble sånn», skrev tyven på en lapp han la igjen i bilen til Jarle Granum. Foto:Ole Johny Johansen,

Hva syns du om tyvens oppførsel?

- Jeg er ikke så forbannet på ham som jeg trodde jeg skulle bli. Egentlig syns jeg litt synd på ham. Han angrer sikkert.

Kamerat observerte tyven

Granum varslet politiet om tyveriet mandag morgen, men måtte ringe tilbake kort tid senere for å fortelle at saken var løst.

- De begynte å le.

Han opplyser at politiet ba ham om å lese opp lappen ordrett.

Senere på dagen ringte en venn Granum og fortalte at han hadde sett 52-åringens bil på E18 på formiddagen, men at det hadde sittet en fremmed person bak rattet.

- Han sa det var en mørk blond kar med skjegg og briller. Bilen var helt nedlesset med materialer.

Ville lånt tyven bilen

Da han fikk bilen tilbake lå det en stor stein og en del glasskår bak i bilen. Ingenting var forsvunnet, men Granum regner med å bruke minst 3500 kroner på å reparere flere mindre skader, i tillegg til dieselutgifter for de rundt 30 milene tyven kjørte.

- Jeg skrev i går på Facebook at han kunne komme med en tusenlapp til.

Har du en beskjed til tyven, i tilfelle han leser dette?

- Jeg kommer ikke noe godt økonomisk ut av dette. Hvis han hadde ringt først ville jeg gitt ham lov til å låne den.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder