BA OM LITT FOR MYE: Nå retter Tinder opp feilen ved å sende ut en ny oppdatering som forhindrer at de krever liknende informasjon fra forbrukerne igjen. Foto:Skjermdump,

Tinder-glipp - ba om tilgang til politisk ståsted og trosretning

Forvirring oppsto blant sjekkerne på Tinder da app-en ba om litt for personlige opplysninger.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I midten av april kom det en ny oppdatering på datingappliksjonen Tinder. I tillegg til en funksjon som lar deg vise Instagram-bildene dine på datingprofilen, ba tjenesten om mer informasjon fra din Facebook-profil.

Det var spesielt spørsmål om arbeidssted, trosretning og politisk ståsted som bekymret forbrukerne.

– Det var umulig for meg å logge meg ut eller gå videre uten at jeg bekreftet dette, men slettet appen til slutt, da jeg ikke ønsker at dette skal vises på min profil, sier en anonym tipser til VG.

Folkene bak dating-applikasjonen beklager og forklarer at det hele var en feiltakelse.

– Som en del av den siste oppdateringen, ba vi utilsiktet om tilgang til flere områder i brukernes Facebook-profiler, inkludert religiøse og politiske overbevisninger. Dette var en feil, og vi beklager forvirringen, skriver Rosette Pambakian, kommunikasjonssjef i Tinder, i en e-post til VG.

Hun legger til at det sendes ut en oppdatering som vil stoppe fremtidige forespørsler om å få tilgang til disse dataene.

FORSKER PÅ SOSIALE MEDIER: Berit Skog er førsteamanuensis på Institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU. Hun har forsket på eksempelvis Tinder. Foto:Thor Nielsen,VG

Ikke nødvendigvis dumt

Berit Skog er førsteamanuensis ved NTNU og forsker på sosiale medier.

Hun sier at det er mange som ikke oppgir religion og politisk ståsted på Facebook, slik at det nødvendigvis ikke ville gitt tilleggsinformasjon om brukerne av Tinder.

Om Tinder velger å bygge ut konseptet i framtiden, mener Skog at det finnes bedre løsninger.

– Om Tinder skal utvide konseptet sitt, kan det heller gjøres en vri med hensyn til antall bilder, tekst som kan legges ut, eller annen og positiv type informasjon om brukerne, sier hun.

VG+: Se hvordan det gikk da VGs journalist testet nettdating

Forskning viser at folk har mange ulike motiv for å bruke Tinder, som å finne flest mulig matcher, finne sexpartner, finne venner/bygge nettverk, i tillegg til å finne kjæreste/partner.

– Tinder kunne eksempelvis ta tak i nettverksinteressen, og bygge videre på dette, sier Skog.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder