Lars Harnes tiltalt for drapsforsøk:
Hevder han ville skremme Imran Saber

Den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes snakket for første gang ut om anklagene i dag. Han hevder han bare ville skremme Imran Saber da han dukket opp væpnet og maskert i garasjen hans.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg skulle treffe Saber og få ham til å slutte å plage en kar, sa Harnes, ifølge Dagbladet.

Harnes, som ikke har sagt ett ord til politiet i saken, er sammen med Nokas-dømte Metkel Betew tiltalt for å ha planlagt å drepe Saber, også kjent som Nokas-dømte David Toskas «finansminister» og «Onkel Skrue».

Det antatte drapsforsøket er en del av et større kompleks i saken som har pågått i Oslo tingrett siden slutten av september. Betew og tolv andre står tiltalt for totalt 14 tiltalepunkter inkludert narkotikainnførsel og ransplaner på Gardermoen. 12 av mennene er tiltalt for «mafiavirksomhet».

1999: Lars Harnes var leder av MC-klubben Bandidos. Foto: NTB Scanpix

Torsdag forklarte Harnes at han var i garasjeanlegget for å true Saber på oppdrag for en bekjent, ifølge Nettavisen.

– Besøket skulle være en ubehagelig opplevelse. Jeg hadde tenkt å overraske ham i garasjen og gjøre det samme som han selv gjør mot andre mennesker. Det skulle være ubehagelig. Saber plager han karen jeg kjenner, og han ba om hjelp til å løse dette, sa Harnes, som nekter straffskyld.

Han ville ikke si hvem den bekjente var.

I går: Imran Saber forklarte seg

Kledde seg ut

Sentralt i bevisføringen mot Betew og Harnes er seks kjøreturer Harnes gjorde på en stålet Vespa til garasjeanlegget ved Imran Sabers bolig en uke i juli 2015. Politiet varslet Saber, som da holdt seg unna anlegget.

- Du byttet klær, hadde pistol, lyddemper. Hvorfor så mye, for en liten skremmeaffære? spurte aktor Geir Evanger, ifølge Dagbladet.

– Jeg hadde sittet på en lang forvaringsdom. En liten trussel kan få store konsekvenser for meg. Derfor tar jeg de forholdsreglene jeg tar.

På den sjette kjøreturen ble Harnes pågrepet i garasjeanlegget. Ifølge aktor var Harnes ikledd nylonstrømper på under- og overkroppen, blå hansker teipet til nylonstrømpene, finlandshette og hjelm med sotet visir.

– Det var for at unngå å legge igjen DNA, sa han i retten.

– Selvforsvar

I et rom under setet på mopeden fant politiet en lyddempet pistol og et magasin med patroner.

– Jeg hadde med meg våpen av flere grunner. Den ene grunnen var selvforsvar. Jeg visste ikke hvordan han ville ta imot en beskjed. Jeg hadde ingen kjennskap til Saber. Har aldri møtt ham, men jeg har lest artikler om ham. Jeg visste at han har blitt skutt tidligere og tenkte at han kanskje var litt på vakt, sa Harnes i retten torsdag, ifølge Nettavisen.

– Kjenner ikke Harnes

I går vitnet Saber i Oslo tingrett. Da sa han at han trodde Harnes og Betew var skyldige.

– Når folk er i garasjen din, så tror jeg folk er skyldige. Men jeg har ikke noe bevis. Jeg mener begge to er skyldig. Men det er ikke min oppgave legge frem bevis. Jeg kjenner ikke Lars Harnes, men hvis han har vært i garasjen min 6 ganger, så tenker jeg mitt, sier Saber på spørsmål om dommeren om motiv.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder