Gustav Magnar Witzøe Foto: Witzøes Instagram-konto

Lakse-arvingen Gustav Magnar Witzøe (24) på formuetoppen

Salmar-arvingen 24 år gamle Gustav Magnar Witzøe inntar formuetoppen i Norge, solid foran gamle travere som Trond Mohn og Kjell Inge Røkke.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

24-åringen Gustav Magnar Witzøe fra Frøya i Trøndelag er oppført med en formue på 11,14 milliarder kroner i skattelistene som ble lagt fram fredag. Det er en økning på 1,3 milliarder kroner fra året før, skriver Dagens Næringsliv fredag.

Witzøe og hans familie har en eierandel i oppdrettskjempen Salmar på 53,4 prosent. Aksjen steg med over 75 prosent i løpet av 2016.

Les også: Disse tjente mest i Norge i fjor

⚪️⚫️

Laksearvingen er dermed foran fjorårets rikeste, Bergens-investoren Trond Mohn, som faller til en tredjeplass på årets liste. Mohn er oppført med 9,4 milliarder i formue. På andreplass kommer finansmannen Kjell Inge Røkke, med 11,10 milliarder kroner.

På fjerde- og femteplass kommer tobakksarvingene Katharina Gamlemshaug

Andresen og Alexandra Gamlemshaug Andresen, med henholdsvis 7,73 og 7,72 milliarder kroner i formue.

Gustav Magnus Witzøe fikk overført familieformuen fra sin far Gustav Witzøe

Dn.no skriver at Forbes nylig kåret Witzøe til verdens tredje yngste dollarmilliardær. Han har tidligere satset store summer på andre områder enn laks, blant annet delingsøkonomi.

Adressa.no skrev i fjor at allerede da Witzøe var i tenårene ble størsteparten av aksjene i Kvarv AS overført til ham fra faren, Salmar-gründer Gustav Witzøe.

Da Adresseavisen intervjuet far og sønn sammen på Frøya for fem år siden, fortalte senior at det var den nå avskaffede arveavgiften som var bakgrunn for aksjeoverføringen. Han fryktet da at familien ville miste kontrollen over Salmar, hvis de måtte selge aksjer for å betale avgiften.

– Vi hadde diskusjoner i familien om å være 19 år og få lagt dette i hendene. Det er plusser og minuser. Det vil påvirke deg på mange måter, på godt og på vondt, sa faren til avisen for fem år siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder