- MERKELIG HÅNDTERING: Finansavisens redaktør Trygve Hegnar er ikke imponert over partnerne i First House. Foto: Scanpix

Forundret over rasisme-henleggelse

Politiet har henlagt anmeldelsen av HegnarOnline for rasisme. Statsvitenskap-professor Bernt Hagtvet mener henleggelsen kan true demokratiet.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det forundrer meg at politiet har valgt å henlegge rasismeanmeldelsen, for vi hadde trengt en rettsoppgang på dette feltet. Det finnes ingen logikk i at et nettsted som HegnarOnline skal kunne spre urenset kloakk ustraffet, mens det samme ville være straffbart i Hegnars papirpublikasjoner. Deres ansvarsløse holdning til ytringsfrihet utgjør en trussel mot demokratiet, sier Hagtvet til Journalisten.no.

Det var Hagtvet som i februar anmeldte redaktør Stein Ove Haugen og styreleder Trygve Hegnar på grunn av debattene i nettforumet til HegnarOnline. Hagtvet beskriver nettstedet som «en ren kloakkanal som ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre».

- Hagtvets kritikk er så virkelighetsfjern at det virker som om han befinner seg på en annen planet. Politiet vet at det ikke er vi som bryter loven, og at hvis noen skal tas, må det være lovbryteren, sier redaktør Stein Ove Haugen i Hegnar Online.

Han legger til at han betrakter det som en «kjempeverdi» at nettet muliggjør meningsytringer uten forhåndssensur.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder