EKSKLUDERT: Georg Apenes er ekskludert fra Fredrikstad Høyre. Foto: Scanpix

Georg Apenes ekskludert fra Fredrikstad Høyre

Lederen trakk seg i protest

(VG Nett/NTB) Georg Apenes ble mandag kveld ekskludert som medlem i Fredrikstad Høyre.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Diskusjonen har vært heftig i Østfold Høyre de siste dagene etter at Apenes gikk ut og kritiserte stortingsrepresentant Martin Engeset.

Under et ekstraordinært styremøte i Fredrikstad Høyre mandag kveld ble Apenes ekskludert.

- Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Jeg synes synd på partiet og tror det skader Høyre både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Apenes til NTB

Leder i Fredrikstad Høyre, Bengt Morten Wenstøb, trakk seg i protest etter at eksklusjonen var stemt gjennom. Viktoria Gjelstad har tatt over.

TAPTE: Martin Engeset har i dag servert sin versjon av historien. Foto: Scanpix

- Ikke best

Georg Apenes fikk beskjed om eksklusjonen via kona og varaordfører i Fredrikstad, Ingrid Willoch. Apenes selv var i Oslo og mottok heder og ære for sin innsats som direktør i Datatilssynet, skriver Fredrikstad Blad.

Apenes mener Engeset ikke er den beste kandidaten til å toppe partiets liste.

- Jeg sa offentlig at jeg ikke ville stemme på et parti som hadde Martin Engeset på topp, og ville advare andre om å gjøre det samme. Det er helt utrolig at man kan bli ekskludert for å si sin klare mening, sier Apenes.

I et intervju med Fredrikstad Blad sa Apenes at Engeset har vært helt usynlig på Stortinget, og skal ha kalt ham både udugelig og inkompetent.

Apenes hevdet videre at Østfold Høyre styres av en liten kameratgjeng, og at Martin Engeset får hjelp av Tage Pettersen fra Moss og Peter Kuran fra Fredrikstad, med Unge Høyre som støttespillere.

- Meget uklokt

- Høyre har ikke tradisjon for å ekskludere folk, og vi bør heller ikke skaffe oss en slik tradisjon. Det skal være høyt under taket i vårt parti, og det skal være plass også til Georg Apenes. Derfor har jeg et sterkt behov for å si at vedtaket i Fredrikstad Høyre er meget uklokt, sier Martin Engeset til NTB.

Apenes har kritisert Engeset for å være usynlig på Stortinget og sagt at han er en del av en junta som styrer fylkespartiet.
Engeset vil ikke møte den kritikken natt til tirsdag, og sier til NTB at han heller ikke har behov for å karakterisere sitt forhold til Apenes.

- Det er heller ikke poenget i denne omgang, sier Engeset.
Stortingsrepresentanten sier at han også tviler på om vedtaket i Fredrikstad Høyre holder i forhold til partiets lover.

- Med forbehold om at jeg ikke kjenner partiets lover til fingerspissene, så tror jeg slike vedtak må fattes av høyere organ. Men selv om det eventuelt kun skulle være snakk om en form for innstilling, så er det uklokt likevel, sier Engeset.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder