SKUFFET: Frp-nestor Carl I. Hagen reagerer sterkt - både på TV 2s arbeidsmetoder og Bård Hoksruds kjøp av sex i Riga. Foto: Mattis Sandblad

Carl I. Hagen: - Det er ikke mord han har begått

Frp-representant Bård Hoksrud innrømmer å ha kjøpt sex på ferietur til Riga

Carl I. Hagen går langt i å si at avsløringen av Bård Hoksruds bordellbesøk er for liten til å bruke skjult kamera og å henge ham ut i gapestokken.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg er nedtrykt og trist. Dette kunne vi greid oss foruten. Bård har opptrådt på en uakseptabel måte, men det er ikke mord han har begått. De eneste han har skadet er seg selv og sin familie, sier tidligere Frp-leder Carl I. Hagen.

BAKGRUNN: Frp-representant Bård Hoksrud innrømmer å ha kjøpt sex i Riga

- Jeg synes TV2s skjulte kamerabruk og det som nå kommer av medieomtale, gir grunnlag for diskusjon om bruken av slike virkemidler overfor politikere.

- Jeg lurer på hvilken offentlig interesse dette har, saken er da ikke så stor, den er bare trist. Jeg ser på Bård som en som døgnet rundt jobber i kommunikasjonskomiteen på Stortinget, for å skaffe innbyggerne bedre veier, som jobber engasjert mot bomringer. Jeg forsøker ikke å forsvare det han har gjort, men det er noe med dimensjonene jeg ikke liker, sier Hagen:

Problematisk

- Det har vært en utvikling der en som politiker ikke kan forvente å bli behandlet som folk flest. Det burde Bård vært klar over, men det er et problem for meg at vi som politikere må være supermennesker som aldri gjør feil.

Frp-ungdom var med på turen: - Vi så ingenting

- Jeg synes også det er problematisk at mediene sladder dømte voldtektsforbrytere, mens Bård og andre som faktisk bare har utført etisk dumme ting og små lovovertredelser, blir utsatt for gapestokken. Jeg savner en presseetisk diskusjon om det.

- Norsk presse har tradisjon for å være svært tilbakeholdne i omtale av politikeres privatliv?

- Det er ingen frifinnelse at det er verre i andre land.

BÅRD HOKSRUD TIL VG NETT: - Jeg er sliten nå

Hagen sier at han opplever at Frp er spesielt utsatt.

- Jeg stiller et stort spørsmål ved om TV2 hadde reist til Riga, om det hadde dreid seg om en politiker fra et annet parti. Jeg opplever at når slike forhold avdekkes i Frp, så er det store oppslag, mens det ikke har samme interesse hvis det dreier seg om noen i de andre partiene.

Alvorlig sak

Han legger til at han er sterk motstander av at sexkjøp i utlandet er ulovlig i Norge.

- Det er lovene i det landet man befinner seg, som bør gjelde. Jeg var og er sterkt imot at sexkjøploven også skal gjelde i utlandet, sier Hagen.

Sjefredaktør Alf Hildrum i TV 2 sier at bruk av skjult kamera er et virkemiddel man bare bruker i helt spesielle saker.

- Vår vurdering er at dette var en så alvorlig sak. Det handler om et lovbrudd begått av en folkevalgt. Vi vurderte det også slik at ville vært vanskelig å avsløre denne saken uten bruk av skjult kamera, sier Hildrum.

- Har det vært stor debatt internt hos dere i forkant?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Carl I. Hagen mener saken er for liten og at dere bruker gapestokken?

- Vi mener lovbrudd fra folkevalgte er viktig. Andre kan kanskje mene noe annet, men den debatten skal vi ta, sier Hildrum.

AAREBROT: Tror ikke folk bryr seg

TV 2 hadde fått et tips: De opplyser at de «på forhånd hadde fått vite at Hoksrud kanskje kom til å bryte norsk lov under besøket».

Siden 2008 har det vært ulovlig å kjøpe sex i Norge og i utlandet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder