SPERRET E6: En trailer sperret E6 i nordgående retning utenfor Oslo natt til tirsdag. Det er meldt om svært glatte veier.

SPERRET E6: En trailer sperret E6 i nordgående retning utenfor Oslo natt til tirsdag. Det er meldt om svært glatte veier. Foto:Daniel Dale Laabak,

Mye snø og glatte veier skaper trafikkproblemer på Østlandet

Glatte veier og snøfall førte til store trafikkproblemer flere steder på Østlandet onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Været skaper ufordringer for bilister på Østlandet onsdag. Flere steder meldes det om svært glatte veibaner, og flere ulykker.

Spesielt kaotisk var det i og utenfor hovedstaden i morgentimene onsdag.

Flere vogntog på vei inn mot Oslo har fått problemer på føret, og ved E6 på Taraldrud ved Kolbotn kjørte et vogntog kjørt inn i bergveggen. Sjåføren skal være uskadet, men vogntoget sperret en stund hele E6, melder Follo politidistrikt.

Like etter klokken 09.00 har kjøreforholdene imidlertid forbedret seg, de fleste hovedveiene er brøytet og strødd.

- Det var nok en del kaos på morgenen i dag, men nå er det bedre. Det har roet seg nå, men vi oppfordrer fortsatt bilister til å kjøre forsiktig. Det kan fortsatt være glatt enkelte steder, spesielt på småveiene, sier Gjermund Stokkli, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Åpnet tunnelen

Politiet måtte også stenge Nøstvettunnelen ved Vinterbro fordi flere vogntog fikk problemer. Trafikken gikk i omkjøring på gamle E6 og E18.

I 06-tiden onsdag morgen meldte Follo-politiet på Twitter at vogntoget ved Taraldrud er fjernet og at veien er åpnet. Nøstvettunnelen er også åpnet.

Også i selve hovedstaden har det vært store problemer. På E6 ved Skulleruddumpa kjørte et vogntog inn i en lyktestolpe litt før klokken tre. Dette førte til at lyktestolpen falt over utgående felt.

Noen få minutter over klokka tre kolliderte deretter to vogntog på toppen av bakken på samme sted, slik at også inngående felt ble sperret.

Oslo politidistrikt meldte litt før klokken fem at lyktestolpen er fjernet og begge feltene er åpnet.

Lastebil i grøfta

Politiet i Telemark meldte rett før midnatt at en lastebil skled av veien og ut i grøfta på E 134 ved Tokke øst for Høydalsmo. Heller ikke her ble det meldt om personskader, men trafikken ble dirigert manuelt forbi stedet i et par timer etter ulykken.

Også i Søndre Buskerud oppfordrer politiet bilistene til å ta det rolig på veiene etter nattens snøfall - med en sjarmerende melding på Twitter.

«Publikum oppfordres til å være tålmodige og kjøre pent etter nattens snøfall. Husk at det er noen som er glad i dere!»

I Asker og Bærum politidistrikt har de i løpet og natten og morgentimene imidlertid ikke vært trafikale problemer på grunn av været Det opplyser politiet til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder