BUSSDRAP: En ambulanse og flere fra ambulansetjenesten ved bussen der tre mennesker ble drept mandag ettermiddag. Det var brannfolk fra det lokale brannvesenet som pågrep gjerningsmannen. Foto: TOR YTTRI

- Veldig stille her oppe

Redningsmannskapene har satt opp store sperringer rundt bussen som ble kapret mandag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tre personer er bekreftet drept etter at en mann i 50-årene kapret Valdresekspressen ved Holsbruvatnet mellom Årdal og Tyin.

Den mistenkte gjerningsmannen ble senere pågrepet av brannvesenet.

Klokken 20.45 jobber fortsatt redningsmannskapene på stedet.

- Det er en veldig stille stemning her oppe, det er veldig tett tåke. Det er en sperring 250 meter fra der bussen står og blinker. Bussen er mørklagt inni. Vi ser en rekke refleksvester som beveger seg innenfor sperringene, sier VGs fotograf på stedet, Tor Yttri.

Ifølge Yttri står bussen litt til side for veien på fjellovergangen om lag fem kilometer øst for Øvre Årdal.
Både Sea King-helikopter og luftambulanse ble sendt til stedet. Ifølge Yttri har helikoptrene problemer med å lande ved åstedet på grunn av den tette tåken.

Så langt har det ikke kommet meldinger om skadede personer etter kapringen. Helse Førde meldte tidligere mandag kveld at de er i høyeste beredskap for å kunne ta i mot eventuelle skadede.

- Vi fikk melding klokken 17.35 om en trafikkulykke. Når vi kommer frem, viser det seg at dette ikke bare var en trafikkulykke. Tre personer er meldt omkommet, og en ikke-etnisk norsk mann i 50-årene mistenkes for å ha drept dem, sier assisterende stabssjef ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Odd Arve Solvåg til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder