UENIG: Senterparti-veteran Per Olaf Lundteigen mener det er feil å gi Joakim Lystad skylden for problemene i Nav. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Lundteigen: Dypt urimelig å sparke Lystad

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener Joakim Lystad kun har «spilt etter de notene han har fått av politikerne».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dermed er det også helt feil av statsråd Robert Eriksson (Frp) å gi Lystad sparken, mener den profilerte Sp-veteranen.

– Det er dypt urimelig å sparke Lystad. Han har spilt etter de notene han har fått utlevert fra politikerne. Regjeringen «skyter» pianisten, sier Lundteigen til VG.

Han mener Lystad har måttet betale prisen for feilaktig og svar politisk ledelse.

– Arbeids- og velferdsetaten har blitt en etat ute av politisk kontroll, takket være svak politisk styring. Avsettelsen må føre til en grundig debatt om Nav i sin helhet både i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité og i Arbeids- og velferdskomiteen. Jeg sitter i begge komiteer. Det skal bli en interessant debatt, sier Sp-veteranen.

Robert Eriksson har ikke villet peke på noen konkrete feil Lystad skal ha gjort, men både den ferske Nav-rapporten som ble presentert i går og Navs langvarige IT-problemer skal være avgjørende årsaker.

BAKGRUNN: Eriksson sparker Nav-direktøren

Lystad: – Tar beslutningen til etterretning

SPARKET: Joakim Lystad. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB SCANPIX

Joakim Lystad fikk vite før påske at tiden som arbeids- og velferdsdirektør var over.

– Det tar jeg til etterretning, sier Lystad til NTB. Han hadde fredag sin siste arbeidsdag i Nav.

– Jeg har hatt nesten fem svært spennende år i en av Norges mest utfordrende stillinger. Hele tiden har jeg vært klar over at denne type jobb er noe man har til låns, sier Lystad.

Han sier han har gjort sitt beste for å gjøre Nav til en bedre organisasjon for brukerne.

Leder for arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Høyres Arve Kambe, sier han er enig i at resultatene til Nav ikke har vært gode nok.

– Navs hovedoppgave er å få flere over fra attføring og trygd og inn i arbeidslivet. Den jobben har ikke Nav gjort godt nok. I tillegg må den nye Nav-ledelsen må få kontroll over IKT-systemene i etaten, sier Kambe

Håper på mer

Tidligere arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) håper Eriksson har flere tiltak på lager.

Andersen var arbeids- og inkluderingsminister i Stoltenberg-regjeringen fra juni 2008 til oktober 2009, og er i dag andre nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Han sier han tar Erikssons sparking av Nav-direktør Joakim Lystad til etterretning.

– Det er hans suverene rett å foreta slike disposisjoner, sier Andersen til VG.

HÅPER PÅ MER: Andre nestleder i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Dag Terje Andersen (Ap) Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Han er enig i at den ferske Nav-rapporten som ble lagt frem i går viser at Navs satsing på arbeidsmarkedstiltak har vært for dårlig.

– Men dette har også en politisk side. De nye permisjonsreglene og flere andre politiske vedtak har gjort Nav dårligere. En ny Nav-direktør vil også ha Robert Eriksson som sjef, sier Andersen.

– Er det for lettvint å bare sparke sjefen?

– Ja, det er for lettvint hvis det er det eneste tiltaket. Dette må følges opp med andre tiltak, mener Ap-politikeren.

Se Eriksson begrunne sparkingen her: (Artikkelen fortsetter under videoen)

Fikk rapport i går

Rapporten fra Vågeng-utvalget ble overlevert torsdag. Færre Nav-kontor og klarere kompetansekrav til Nav-veiledere som skal løse krevende oppgaver er nødvendig for å skape et enklere og bedre Nav, mener utvalget.

– Vi må få en dreining mot mer kompetanse i Nav-kontorene. For å til det må vi ha bedre ledelse og mindre styring i Nav-kontorene, sa utvalgsleder Sigrun Vågeng før hun overleverte rapporten til statsråden.

BAKGRUNN: Ekspertutvalg mener Nav gjør for lite for å få folk i jobb

I sluttrapporten beskriver ekspertgruppen et Nav som gjør for lite for å få folk inn i arbeidslivet.

– I dag er det for liten oppmerksomhet rundt å få folk i arbeid. Vi mener arbeidsevnevurderingen som gjøres når du kommer til Nav i større grad bør fokuserer på hvilke muligheter du har på arbeidsmarkedet, og mindre på begrensninger og helseplager. Nav og arbeid har etter vårt syn i altfor stor grad skilt lag, sier Vågeng til VG.

Utvalget ble utnevnt av Robert Eriksson i mars i fjor.

– Jeg synes utvalget har levert en spennende, usminket situasjonsbeskrivelse. Jeg gleder meg til å sette meg ned og lese rapporten. Det er mange av disse forslagene som er svært spennende, uten at jeg vil konkludere nå med hvilke jeg skal følge opp, sa arbeids- og sosialministeren til VG torsdag.

IKT-Norge fornøyde

IKT-Norge roser Eriksson for å rydde opp i Nav.
– IT-utfordringene til Nav er vel så mye organisasjonsutfordringer som teknologiutfordringer. Arbeidsministerens beslutning synliggjør nå at IT må være en del av ledelsens ansvar og en del av organisasjons- og serviceutviklingen i Nav, sier IKT-Norge-direktør Heidi Austlid.

Hun sier IKT-Norge har store forventninger til at den som nå skal ansettes som ny Nav-direktør har solid digital kompetanse og som setter brukere i fokus.

– Digitalisering av Navs brukertjenester er avgjørende for at etaten skal gi best mulig service til sine brukere, kommenterer Heidi Austlid.

– Forkastelig

Hovedtillitsvalgt i UNIO i Nav, Perly Paulsen, mener prosessen med sparkingen av Lystad er forkastelig.

– Dette er en trist dag for Nav, for de ansatte, forbrukerne og for hele det politiske miljøet. Statsråden har ikke evnet å se kompleksiteten i det å lese Nav, sier hun til VG.

Paulsen tror handlingen er et politisk spill, der Statsråden ønsker å vise handlekraft.

– Jeg kaller denne prosessen med å kaste Joakim Lystad for forkastelig.

– Vi har hatt det kjempe tøft. Vi hadde et kjempe dårlig utgangspunkt, derfor vil vi savne Joakim som var den lederen vi trengte.

– Folk er søkk fortvilet. Vi har aldri tidligere hatt en direktør som har sett sine ansatte på den måten som Lystad har gjort. Han var vår leder.

Paulsen bekrefter at Lystad skal inn i en stilling i departementet.

– Nå var vi i så god driv fremover. Denne overgangen kom på et ubeleilig tidspunkt.

UNIO er en av flere arbeidstagerorganisasjoner i NAV og representere flere ansatte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder