LYKKETALL?: Dette dukket opp som undertekst på NRKs sending av Viking Lotto i går kveld. Foto:skjermdump,

Her går det galt under Viking Lotto-sendingen

Viking Lottos seere fikk seg en overraskelse under gårsdagens sending på NRK.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Midt under sendingen av Viking Lotto onsdag kveld dukket dette opp på NRK-seernes skjermer: «Jeg er jævlig kåt» og «Jeg tror ikke kameraene vil hindre meg i å ha sex på hotellet».

Teksten, som mest sannsynlig hører hjemme på Paradise Hotel, kom opp som undertekst mens kveldens tall ble trukket.

Les også:Slik bruker du 3,5 lotto-milliarder

I TV-seriens sesongpremiere mandag kveld på TV3, sier deltager Pierre Louis Olsson (21) «Jeg er jævlig kåt. Jeg tror ikke kameraene vil hindre meg i å ha sex på hotellet» rundt to et halvt minutt ut i episoden.

Mest sannsynlig fra programmet Sofa

Klippet med Paradise Hotel-deltageren ble vist seks minutter ut i NRK-programmet Sofa, som ble sendt samme kveld som Viking Lotto. Det er mest sannsynlig her feilen har oppstått, og underteksten fra Sofa ble lagt på lottotrekningens sending.

VG fikk flere henvendelser fra overraskede seere onsdag kveld, men NRK har foreløpig ikke noe godt svar på hva som forårsaket den pikante glippen.

– Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, men dette skal selvfølgelig ikke forekomme, sier informasjonssjef Øyvind Werner Øfsti i NRK.

Les også:Slik tapte lottomillionær Jan alle pengene

VET IKKE HVA SOM HAR SKJEDD: Informasjonsansvarlig i NRK sier til VG at de ikke vet hva som har skjedd, men at de jobber med å finne feilen. Foto:skjermdump,

...og her er forklaringen!

Like før klokken 13 torsdag publiserte NRK selv en artikkel om den pinlige blemmen, der kanalen forklarer hva som har skjedd.

Det var en teknisk feil som førte til at en tekstlinje fra det foregående programmet «Sofa» dukket opp på samme tidspunkt i Lotto-trekningen, som der tekstlinjen ble brukt i «Sofa».

– Det var rett og slett tekstfila til Sofa som ble hengende. Og da neste program nådde samme tidspunkt, ble den samme teksten vist for seerne, forklarer redaksjonssjef Tor Sigbjørn Pundsnes i NRK til egen kanal.

Det forutgående programmet viser helt vanlige nordmenn som ser på ulike fjernsynsprogram, og i denne sendingen så de blant annet på et klipp fra nettopp «Paradise Hotel».

Vinnersannsynlighet er én til 12 millioner

Viking Lotto er et sjansespill som spilles i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Litauen og Latvia hver onsdag. Det ble første gang spilt i 1993 og var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger.

Spillet er et lotteri der deltagerne skal velge ut seks tall som de antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 48 tall. I tillegg til de seks vinnertallene trekkes to «tilleggstall» og et «lykketall».

Les også:- Rart klarsynte ikke vinner oftrere i Lotto

Premierekorden for Viking Lotto er 216 millioner fra trekningen den 15. mai 2013 til en mann fra Troms. Den teoretiske sjansen for å vinne er 1:50, mens vinnersannsynligheten for førstepremien er 1:12 271 512. Hvis ingen har seks rette, overføres førstepremiepotten til neste ukes førstepremiepott, og blir til en såkalt Jackpot.

VG+: Slik bevoktes Lotto-kulene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder