REKORDMANGE ASYLSØKERE: Den norskrussiske grensen ved Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes er stadig et populært mål for asylsøkere, selv om vinteren er kommet. Her triller fire menn triller syklene sine over grensen fra Russland til Norge tidligere i oktober. Foto: Tore Meek , NTB scanpix

146 asylsøkere til Storskog lørdag

Det har kommet rekordmange asylsøkere til Storskog de siste dagene, og lørdagen var ikke noe unntak med 146 personer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Denne uken har det kommet 701 personer fra Russland til Norge, og de siste 20 dagene, siden mandag 12. oktober, er det kommet 1.691 asylsøkere via Norges eneste grensestasjon til Russland.

De siste dagene har det kommet godt over 100 per dag. Om lag halvparten av dem som kommer nå er afghanere. En stor andel er også fra Irak.

Les også: Asylsøkere sykler fra Russland til Norge

Torsdag denne uken kom det tre afghanske asylsøkere over grensen fra Russland som dro rett tilbake. Årsaken var at de fikk vite at de risikerte å bli sendt til Afghanistan hvis de fikk avslag på asyl i Norge, melder NRK.

– De ønsket ikke å få saken sin behandlet i Norge da fant ut at det kunne bety at de ville bli returnert til Kabul og Afghanistan hvis de fikk avslag, sier Vesna Curk, fungerende avdelingsdirektør i asylavdelingen i Utlendingsdirektoratet til NRK.

Les mer: Her knuses Syria-syklene

Utlendingsdirektoratet (UDI) har nå tatt i bruk sosiale medier for å stoppe migrantene. På Twitter forklarer UDI på engelsk at afghanske voksne som kommer fra Russland til Norge risikerer retur til Afghanistan hvis de søker asyl i Norge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder