PRIORITERER STORE SAKER: NAV prioriterer de største svindelsakene, og er svindlet for dagpenger og arbeidsavklaringspenger, men det er også avdekket svart arbeid.

PRIORITERER STORE SAKER: NAV prioriterer de største svindelsakene, og er svindlet for dagpenger og arbeidsavklaringspenger, men det er også avdekket svart arbeid. Foto:,NTB scanpix

NAV svindlet for 178 millioner kroner

830 personer er anmeldt for trygdesvindel for til sammen 178 millioner kroner hittil i år. Det er 27 millioner mer enn i samme periode i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Brorparten av anmeldelsene – nærmere bestemt 622 – gjelder svindel av dagpenger og arbeidsavklaringspenger, opplyser Nav i en pressemelding. Summene for disse ytelsene er henholdsvis 60 og 71 millioner kroner.

– Vi fortsetter arbeidet med å prioritere de største sakene til politiet, men personer som har svindlet mindre beløp risikerer også politianmeldelse, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Det er også avdekket svart arbeid for 23 millioner kroner. Den største enkeltsaken er fra byggebransjen og dreier seg om 2,2 millioner.

– For å avdekke arbeidsmarkedskriminalitet er vi helt avhengige av tett samarbeid med andre etater. Denne typen kriminalitet er et økende samfunnsproblem og vi kommer til å prioritere dette arbeidet i tiden framover, sier Lystad. En person er

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder