Siv Jensen: Jeg tok et par slurker vin før «morna, Jens»-talen

Frp-lederen om: **Kjoledebatten **Den «sexistiske» pressen **Det hun glemte å si om Jens Stoltenberg

Frp-leder Siv Jensen (44) innrømmer at hun tok noen slurker med vin før hun ropte «morna, Jens» etter den borgerlige valgseieren.

  • Marcus Husby

- Jeg tror jeg tok en slurk med vin. Ellers drakk jeg vann. Jeg liker å være klar i hodet når jeg skal prestere noe. Men et par slurker vin, kanskje det var. Det var ikke så mye, sier hun.

- Ett glass?

- Det var ikke så mye, sier hun.

Siv Jensens tale på Frps-valgvake ble det store samtaleemnet etter et ganske forutsigbart valg.

Noen unnet henne seierstalen, mens eksperter på retorikk mente hun undervurderte TV-mediets kraft da hun skrek «morna, Jens» fra scenen mandag kveld.

Hovedpersonen selv angrer ingenting.

- Den kommentaren kan ikke være oppsiktsvekkende for noen. Vi har tidligere drevet en hel valgkamp på slagordet «morna, Jens».

- Fremskrittspartiet har også brukt 40 år på å jobbe mot sosialismen og sosialdemokratiet. Derfor kan ingen bli overrasket over at vi gleder oss over et regjeringsskifte, sier Jensen.

Ville takket Jens

Skulle hun holdt talen igjen, er det likevel en mann hun ville ha vist mer respekt.

- Jeg burde anerkjent Jens Stoltenberg som statsminister i åtte år. Det fortjener han. Jeg er rykende uenig med Stoltenberg, og jeg ville at han skal skiftes ut. Likevel burde jeg hatt en liten setning om det, innrømmer Frp-lederen.

- Har du snakket med Stoltenberg etter talen din?

- Nei, kun i forbindelse med partilederdebatten som var her på Stortinget. Vi har vært opptatt på hver vår kant. Men vi har i utgangspunktet en god relasjon oss i mellom. Jeg tror vi har stor respekt for hverandre, sier hun.

Det var ikke bare talen til Jensen som vakte oppsikt i løpet av valgnatten. Hennes fargerike kjole, ble også en het potet på sosiale medier og i norske medier.

Vil bruke kjolen igjen

- Mange har diskutert og latt seg rive med i debatten. Det skjønner jeg. Men det jeg synes er mer interessant, er at norsk presse ikke har kommet lenger.

- Vi lever i et likestilt samfunn. Men norsk presse finnes ikke likestilt. Det er en utrolig sexistisk presse som fortsatt ikke klarer å fri seg fra karakteristikker der kvinnelige politikere er involvert. Det synes jeg er oppsiktsvekkende, sier hun.

- Erlend Loe betegnet antrekket som «en dildokjole». Er du enig i den karakteristikken?

- Jeg har ikke behov for å karakterisere den. Jeg hadde på meg en kjole som jeg syns var fin. Det at noen må ty til slike ord og uttrykk i en slik stund, sier mer om dem enn om meg. Jeg lar det bli med det, sier Jensen.

Ifølge henne henger «rikskjolen» fortsatt i klesskapet hjemme.

- Kommer du til å bruke den igjen?

- Ja.

- Du kommer ikke til å donere eller selge den?

- Det kan godt hende. Men jeg vil i utgangspunktet ha den. Jeg liker den kjolen, smiler Jensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder