ÅSTED: En mann ble knivstukket i skulderen her i Christian Kroghs gate i Oslo. En eller flere gjerningsmenn er på frifot. Foto: Fredrik Hove Hove Media

Tre knivstikkinger på to timer i Oslo

Politiet har rykket ut til tre åsteder for knivstikking i Oslo i natt. Så langt er ingen personer pågrepet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi ser ingen sammenheng mellom hendelsene, men konstaterer at det har vært tre knivstikkinger på kort tid. Det er selvsagt svært alvorlig, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til VG.

Den første meldingen fikk politiet klokken 23.48 da en mann i 40-årene var knivstukket i ryggen i Oslo gate i Gamlebyen. Mannen er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

– Vi har ikke funnet noen kniv, og en eller flere gjerningsmenn er på rømmen. Krimvakta er på vei og vi har en patrulje på sykehuset som skal prøve å få snakket med ham. Så langt har vi få opplysninger, sier Engeseth.

16 minutter senere, klokken 00.04, kom neste melding fra Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) om en knivstikking ved Haarklous plass på Torshov.

Vet du noe? Tips VGs journalist her!

Da politiet kom til stedet, tok de seg inn i en leilighet. Der fant de tre menn, to av dem lettere skadet. De to knivstukne mennene er i 20-årene og slutten av tenårene.

– En mulig gjerningsmann skal ha blitt sett løpende fra stedet i retning Nordkappgata, ikledd en tynn, mørk jakke. Politiet har patruljer i søk, sa Engeseth klokken 00.30.

SØKER I OMRÅDET: Politiet har flere patruljer ute og søker i Oslo natt til søndag. Her står flere politibiler parkert i Christian Kroghs gate. Foto: Fredrik Hove Hove Media

Den tredje meldingen, også denne fra AMK, kom til politiet klokken 01.14.

– En mann er knivstukket i skulderen og får behandling av ambulanse. Fem mistenkte gjerningsmenn skal ha blitt sett løpende i retning Hausmanns gate, men vi har ikke mye å gå etter. Politipatruljer søker i området, sier han.

Sju personer er sett løpende fra stedet, skriver NTB. De skal være mørke huden og i slutten av tenårene.

Politiet opplyser til VG søndag morgen at ingen så langt er pågrepet etter noen av hendelsene.

– Alle de sårede er stabile og har lettere skader.

En travel natt

I tillegg til de tre hendelsene, har politiet sent lørdag kveld pågrepet en mann i 40-årene for å ha truet forbipasserende med kniv i Lensmann Hiorths allé.

– Det er fint vi har en del patruljer å ta av, for det har vært mye å gjøre, sier operasjonslederen.

Det har nemlig vært flere ting å henge fingrene i for politiet i hovedstaden, opplyser de på Twitter:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder