- KAN BLI SITTENDE: Ifølge nettstedet politisk.no kan Fabian Stang få fortsette å være ordfører i Oslo. Foto: Helge Mikalsen

- Status quo ved valget i storbyene

Kommunevalget ser ikke ut til å gi politisk maktskifte i de største norske byene. Flertallet er blått i Oslo, Bergen og Stavanger

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det viser beregninger som nettstedet politisk.no har gjort på bakgrunn av TNS Gallups kommunevalgbarometer.

Beregningene viser at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre vil få flertall i Oslo bystyre. I Bergen og Stavanger ligger Høyre an til å få flertall med Frp og KrF - uten at den borgerlige blokken må gjøre seg avhengig av Venstres stemmer.

Har du et tips? Kontakt VG Netts politiske journalister her!

I Trondheim, Bodø og Tromsø viser beregningene fortsatt rødgrønt flertall. I Drammen ser Høyre og Frp ut til å få flertall, mens Høyre klarer jobben alene i Asker, Bærum, Oppegård og Sandefjord.

FØLG VALGET PÅ FACEBOOK HER

Det ligger an til borgerlig valgseier blant annet i Ski, Larvik, Tønsberg, Haugesund, Sandnes, Kristiansand, Molde, Ålesund og Harstad, ifølge nettstedet som drives av TV 2.

HVA ER GALT DER DU BOR? SI FRA HER

De rødgrønne partiene har grep om store kommuner som Halden, Sarpsborg, Lørenskog, Elverum, Gjøvik, Lillehammer, Kongsberg, Skien, Steinkjer og Rana, mens lokale by- og bygdelister ser ut til å havne på vippen i Fredrikstad, Eidsvoll, Hamar, Horten og Porsgrunn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder