Foto: Tore Kristiansen VG

Stovner-rektor frykter lærere kan bli ofre for vold

Rektor Terje Wold sier at han på grunn av vold, trusler og uro ikke lenger kan tilby ansatte og elever et trygt og godt arbeidsmiljø.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det kommer fram i en epost Stovner-rektor Terje Wold nylig har sendt til utdanningsadministrasjonen i Oslo kommune, og som Dagsavisen har fått tilgang til.

– Vi har en situasjon ved skolen vi ikke kan leve med over tid. Jeg kjenner på uro for at elever og lærere kan bli skadet, sier Wold til Dagsavisen.

Les mer: Ved flere skoler i Oslo er vold en del av hverdagen

Onsdag i forrige uke var det nok en slåsskamp mellom to elever som utartet før politiet kom til stedet med tre patruljer. Fem dager før ble en elev på byggfag truet av en annen elev med øks og brekkjern.

Da hendelsen ble omtalt under et hasteinnkalt allmøte for ansatte på skolen sist uke, tok flere av de tilstedeværende til tårene, skriver avisen. Elevene ble sendt hjem av hensyn til sikkerheten,

– Slåsskamper og uro har skapt et stadig dårligere arbeids- og læringsmiljø for ansatte og elever, heter det blant annet i brevet til kommunen.

Les også: Notat fra Oslo-skole: Vold, narkobruk og salg av seksuelle tjenester for å nedbetale gjeld

Torsdag ble det arrangert krisemøte i utdanningsadministrasjonen i Oslo kommune. Her ble det fra skolens side poengtert at situasjonen var alvorlig, uholdbar og ikke av forbigående art.

Fikk du med deg denne? Politiet: Daglige slåsskamper på skole i Oslo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder