TILLIT: Høyre-leder Erna Solberg mener tilliten til politiet avhenger av god service til publikum. Foto: Espen Braata

TILLIT: Høyre-leder Erna Solberg mener tilliten til politiet avhenger av god service til publikum. Foto: Espen Braata

Ernas krav til politiet: Må jobbe når det trengs

MOLDE (VG Nett) Politiet må være på jobb når det det er behov for dem, krever Høyres partileder, Erna Solberg.

Terje Helsingeng
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Torsdag vil hun legge frem nye løsninger på landsmøtet til Politiets Fellesforbund for å sikre at politiet både kan håndtere hverdagskriminaliteten og alvorlig terror på en bedre måte enn tilfelle er i dag.

VG har i en rekke artikler fortalt at det er et enormt gap mellom når politiet er på jobb og når kriminaliteten skjer i Oslo. Flest politifolk er det på jobb en alminnelig tirsdag formiddag når det skjer minst. Færrest er i arbeid natt til lørdag og søndag når kriminaliteten er som verst.

HANNE SKARTVEIT:«De som trodde politiet ønsker forandring etter 22. juli, har tatt feil». Les kommentaren.

Mer penger

Høyre har allerede signalisert at de er villige til å gi politiet mer penger, over 350 millioner neste år, slik at det kan ansettes flere politifolk i hele landet. Dette er Ernas klare budskap til landets polititillitsvalgte:

- I tillegg krever vi at politiet er villige til å organisere arbeidet sitt på en ny og bedre måte, slik at det er flere politifolk på jobb når vi trenger dem mest. Jeg har sett hvordan noen politidistrikt har fått bedre bemanning gjennom å sette etterforskere og andre inn i ordensturnus, sier hun, og legger til:

- Tilliten til politiet avhenger av god service til publikum, og at de bidrar til trygge lokalsamfunn i hele landet.

BAKGRUNN: Fire av ti stoler ikke på at de får hjelp fra politiet

Solberg mener også at det er helt nødvendig å lage en plan for å løse problemene med gamle og utdaterte IKT-løsninger i politiet. I tillegg kan flere oppgaver utføres av andre for å gi politiet mer tid til politiarbeid.

Kartlegge trusler

Hun mener at det er svært uheldig at psykisk syke må hentes av politipatruljer, og mener at helsetjenesten må sørge for et bedre alternativ.

- Vi krever også en politistudie for å kartlegge hvilke trusler det norske samfunnet står overfor, og hvordan politiet skal settes i stand til å håndtere dette. Mye av den nye, internasjonale kriminaliteten krever en annen kompetanse og bruk av nye metoder. Vi må sette politiet i stand til å håndtere dette for å gjøre Norge tryggere, mener Erna Solberg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder