NY STIL: Politidirektør Odd Reidar Humlegård i politiets nye jakke. Foto: Politidirektoratet

Politiet bytter ut skinnjakkene etter over 20 år

Den har vært en del av politiets uniform siden 1994. Men nå skal den klassiske skinnjakken byttes ut med en mer moderne og praktisk skalljakke.

Artikkelen er over tre år gammel

Det er Politiforum som melder dette. Avtalen om levering av de jakkene ble undertegnet av politidirektør Odd Reidar Humlegård onsdag. Valget falt på en tredelt skalljakke med nødvendig lufting og muligheter for ekstra isolasjon når det er kaldt.

BYTTES UT: Den gamle skinnjakka har vært en del politiets uniform siden 1994. Stadig flere har klaget over at den er tung og klumpete og at den er umoderne. Dette bildet er tatt iIforbindelse med overrekkelsen av Nobels fredspris 2009 til Barack Obama. Foto: Jon-michael Josefsen NTB scanpix

Jakkene produseres i Canada og de første leveransene vil komme i 2017. Men det vil ta lengre tid før hele politietaten er utstyrt med nye jakker. Avtalen er verd rundt 50-60 millioner kroner.

Les også: Politiet fjernet bilder av politiuniform

– Vi kan kanskje løpe enda raskere og fange flere tyver nå, sa en godt fornøyd politidirektør Humlegård da avtalen ble undertegnet onsdag.

Den kjente skinnjakka har vært en del politiets uniform siden 1994. Stadig flere har klaget over at den er tung og klumpete og at den er umoderne. Etter at klagene ble hørt i 2013 startet arbeidet med å finne en ny jakke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder