NYBAKT AUF-LEDER: Eskil Pedersen ble torsdag kveld valgt til ny leder i AUF. Foto: AUF

Eskil Pedersen vant kampen om ledervervet i AUF

(VG Nett) Eskil Pedersen (26) er valgt til ny leder i AUF med 175 mot 173 stemmer.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF)Eskil Pedersens blogg

Eskil Pedersen, som har vært nestleder i Arbeiderpartiets ungdomsfylking (AUF) i to år, vant ledervalget knepent med 175 stemmer mot Åsmund Aukrust, som fikk 173 stemmer. To stemte blankt.

- Jeg er veldig glad, for dette har jeg ønsket veldig. Jeg er lettet over at vi endelig har fått et resultat, sier den nybakte AUF-lederen til VG Nett.

Eskil Pedersen er opprinnelig fra Skien, men er nå bosatt i Oslo, hvor han nå er vararepresentant i bystyret.

sin blogg skriver han at han «er stolt av å være den første åpne homofile lederkandidaten i AUFs historie».

Ny entusiasme

Eskil Pedersen sier at han er spent på å komme i gang som leder, og for å jobbe videre for å få politisk gjennomslag for AUFs saker.

- Jobben min er blant annet å jobbe smart opp mot statsråder, regjeringsapparatet og stortingsgruppene. Jeg har lovet å besøke alle AUFs lokallag i løpet av det neste året, så det må jeg snarest begynne med, sier en fornøyd Eskil Pedersen til VG Nett.

- AUF skal spille en viktig rolle i den politiske debatten i Norge. I tillegg skal vi jobbe for at den rødgrønne regjeringen finner formen og entusiasmen tilbake, sier Pedersen til VG Nett.

- Har fått en dyktig leder

- Vi har fått en veldig dyktig leder som kommer til å profilere AUF bra framover, sier avtroppende AUF-leder Martin Henriksen til VG Nett.

- Har det vært en tøff valgkamp for AUF?

- Det har vært en lang valgkamp, som selvfølgelig har vært intens mot slutten, men det har ikke vært noen splittelse. Jeg er sikker på at Eskil vil fortsette å bygge AUF som et lag, sier den avtroppende AUF-lederen, som nå har ambisjoner om å ta fatt på studier.

AUF er landets største politiske ungdomsparti.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder