ÅSTED: I denne Oslo-leiligheten skal to av voldtektene som 33-åringen er tiltalt for ha funnet sted våren og sommeren 2012. Foto: Kristian Helgesen ,

Tiltalt for voldtekt av politikvinne og reality-deltaker

Mannen (33) skal ha deltatt på sexorgiene hjemme hos den nå forvaringsdømte norgesmesteren (43). Nå er 33-åringen tiltalt for å ha voldtatt bevisstløse kvinner.

Artikkelen er over fire år gammel

Voldtektene skal ha skjedd våren og sommeren 2012, og 33-åringen skal figurere på filmer som politiet mener kan knyttes til enkelte av overgrepene.

33-åringen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinnelig TV-kjendis fra et populært reality-program. Kvinnen skal ha vært bevisstløs som følge av rus og ute av stand til å motsette seg handlingene, ifølge tiltalen, som også Nettavisen har omtalt.

Han er også tiltalt for å ha voldtatt en politikvinne, også hun skal ha vært bevisstløs som følge av rus. Etter å ha fullbyrdet voldtekten, skal han ha spyttet kvinnen i ansiktet og kalt henne stygge ting.

Politikvinnen jobber ikke lenger i politiet.

Les også: Norgesmester siktet for voldtekt under sexorgier

Nekter for alt

33-åringen er også tiltalt etter voldtektsparagrafen for et forhold som gjelder eks-konen til norgesmesteren, en 43-årig mann som tidligerei år ble dømt til forvaring i ti år.

33-åringen er blitt beskrevet som en av 43-åringens kamerater.

– Min klient nekter straffskyld for samtlige poster i tiltalen, sier forsvarer Nils Christian Nordhus til VG.

I flere artikler sommeren 2013 omtalte VG sexorgiene som skal ha funnet sted hjemme hos norgesmesteren. De narkotiske stoffene GHB, kokain og amfetamin spilte en sentral rolle i det lukkede miljøet.

Les også: Skal ha blitt sjalu etter sexorgie med finansmann

– Bakgrunnen for bruken av slike rusmidler var dels for å kunne klare å gjennomføre mer ekstrem sex og dels for å maksimere den seksuelle opplevelsen og greie å holde seg våken for sex over tid, ofte i flere døgn, står det i dommen mot norgesmesteren.

Norgesmesteren skal ha vært til stede ved minst to av voldtektene som 33-åringen nå er tiltalt for.

Ventet lenge

I dommen mot norgesmesteren står det at påtalemyndigheten opprinnelig hadde lagt opp til at saken også skulle omfatte 33-åringen.

Saken var forhåndberammet i april 2013, men etterforskningen skal da ikke ha kommet langt nok til å kunne gjennomføres.

– Hvorfor han nå må vente helt til vinteren 2016 for å få en avklaring, er uforklarlig. Ventetiden har vært en påkjenning for min klient, sier Nordhus.

33-åringen var tidligere også siktet for nok en voldtekt mot norgesmesterens kone, men dette forholdet ble henlagt etter bevisets stilling, ifølge dommen mot norgesmesteren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder