COMEBACK?: Det kan se ut som at Jens Stoltenbergs gamle andevenninne har tatt turen innom statsministerboligen igjen. Foto: Statsminister Erna Solbergs twitterkonto

Har anda Veranda gjort comeback?

Jens Stoltenbergs andevenninne Veranda kan ha gjort comeback i statsministerboligen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var på den tiden da daværende statsminister Jens Stoltenberg bodde i statsministerboligen i 2011, at en and kom flyttende inn på verandaen. Stokkanda slo seg ned hos statsministerfamilien i begynnelsen av mai.

Anda ble værende hos Stoltenberg-familien i flere uker, og det ble etter hvert en avstemning på Facebook om hva hun skulle hete. Hun ble til slutt hetende Veranda - et navn stemt fram av folket.

Det skulle også skje store ting for Veranda under hennes opphold i statsministerboligen. Hun bygget reir, og fikk etter hvert åtte små andunger.

Eventyret endte godt, og Veranda ble eskortert over Parkveien og inn i den trygge Slottsparken av både statsminister og politi.

Foto: Anders Park Framstad/VG

Nå kan det se ut som at Veranda kan ha kommet tilbake til sitt gamle hjem. Det skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

Det var tidligere på nasjonaldagen at Erna Solberg twitret til Jens Stoltenberg og fortalte at det hadde flyttet inn en and i et tre i statsministerens hage.

Jens Stoltenberg kunne ikke være helt sikker, men mener anda har visse likheter med Veranda.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med statsministeren tirsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder