FORSTERKNINGER: Politiet tilkalte forsterkninger etter at kvinnen kastet «molotovcocktails» mot dem. Blant annet deltok en politibåt i aksjonen. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix

Kvinnen som kastet «molotovcocktails» mot politiet er løslatt

Den 47 år gamle kvinnen som tirsdag ble pågrepet i en politiaksjon i Porsgrunn ble løslatt onsdag kveld.

Caroline Isabell Ørvik
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kvinnen er sluppet fri fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Kjetil Langbach i Sør-Øst politidistrikt til Telemarksavisa.

– Etterhvert som vi fikk tatt avhørene vi skulle og trengte vurderte vi det dithen at det ikke er fare for gjentakelse eller bevisforspillelse, og hun ble derfor løslatt, sier Langbach til VG.

Kvinnen fremdeles siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Bakgrunn: Kvinne (47) angrep politi med «molotovcocktails»

Væpnet politiaksjon

Politiet skulle avhøre kvinnen i en straffesak og banket på døren hennes på Bjønnes i Porsgrunn kommune, da hun kom ut og kastet først en, og så en ny «molotov-cocktail» mot tjenestemennene.

De brennbare artiklene ble så liggende på bakken og brenne, og tvang politimennene til å trekke seg tilbake.

Deretter skal kvinnen ha forsøkt å gjemme seg for politiet i et vann i nærheten av boligen, ifølge et vitne Telemarksavisa har snakket med.

Tidligere kjenning

Forsterkninger ble tilkalt, og både politihelikopter, politibåt og politihund deltok i aksjonen. Kvinnen ble pågrepet i bare bikini.

– Bakkemannskaper fant henne om lag fem hundre meter fra åstedet, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB tirsdag.

Politiet opplyste til VG tirsdag at kvinnen er en tidligere kjenning av dem.

– Hun er kjent for oss for tyverier, vold og noen fyllekjøringer, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt.

Kilde: VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder