KIDNAPPET: Kunstsamler og gallerist Reidar Osen, her tidligere avbildet i en cabriolet i Bergen. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Mangemillionær Reidar Osen kidnappet og presset for penger: – Jeg fikk en pistol inn i munnen

Politiet jobber på spreng med å etterforske kidnappingen av kunstsamler og gallerieier Reidar Osen (67) i Bergen onsdag.

Eirik Linaker Berglund
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Osen sto fredag kveld frem på TV2 og fortalte om den svært dramatiske hendelsen.

– Det var et helvete i tre timer, sier mangemillionæren til TV 2, som intervjuer ham i sykesengen på Haukeland sykehus.

Osen ble kidnappet da han var i ferd med å sette seg i varebilen sin utenfor Galleri Nygaten i Bergen sentrum.

Fikk panikk

Kidnapperne ventet på ham inne i bilen.

Tre maskerte menn forsøkte å presse ut av Osen hvor han oppbevarte et påstått stort pengebeløp. Det ble et voldsomt basketak.

– Jeg fikk en pistol inn i munnen og de hadde en svær kniv med seg. Det var et sjokk, de skulle skremme vettet av meg. Og de skulle ha penger. De visste jeg hadde masse penger, det var ikke måte på. Det var ikke småpenger de var ute etter. De sa de ville ha millioner. At de visste at jeg hadde solgt noe greier, hus og eiendommer og slikt, sier han til TV-kanalen, og innrømmer at han trodde at han skulle dø.

Fikk pistol i kjeften

I rundt tre kvarter skal Osen ha blitt kjørt rundt i bilen, med en plastpose over hodet, mens han ble truet og utsatt for vold. Til slutt forlot mennene bilen og Osen fikk selv påkalt oppmerksomhet fra andre utenforstående, som varslet politiet.

Gallerieieren tror ikke han var noe tilfeldig offer, men avviser at han er i konflikt med noen.

– Jeg har ingen fiender. Dette var folk som visste at jeg har penger. De har spanet på meg, garantert. De var ute etter pengene mine. Dette kommer til å skje andre enn meg i fremtiden. Garantert, sier han til Bergens Tidende.

Politiet jakter på gjerningsmennene

Gjerningsmennene, som Osen mener er av østeuropeisk opprinnelse, er fortsatt på frifot.

Politiet har rekonstruert kjøreruten gjerningsmennene tok ved hjelp av GPS-sporing på Osens mobiltelefon, som senere ble knust og kastet. Foreløpig har ikke politiet funnet den.

– Det er en alvorlig sak som vi prioriterer og har mye ressurser på, sier Jannike Bremar Johannessen, fungerende seksjonsleder ved voldsseksjonen ved Hordaland politidistrikt til TV 2.

Politiet ber publikum om hjelp, spesielt med opplysninger om stedet hvor bilen ble forlatt ved Kalandseid/Søfteland, skriver NRK Hordaland.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder