TOK TRE TIMER: Arild Løvli fra Mesnali i Hedmark var redd taket på bilen skulle klemme sammen på grunn av snøen. Foto: Privat

Arild (55) brukte tre timer på å grave ut bilen: – Begynner å bli kritisk i bygda

Arild Løvli bor i Mesnali i Hedmark hvor målinger viser over to meter i snødybde. – Folk vurderer å lage tunneler mellom husene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Store snømengder flere steder i landet: – Dobbelt så mye som normalen

Rett før helgen kom det et nytt, stort snøfall i bygda Mesnali. Det førte til at bilen til Arild Løvli ble begravd av brøytebilen.

– Jeg var redd for at snømengden skulle være så stor at den skulle klemme ned taket, forteller han til VG.

Til sammen tok det tre timer med både snøfreser og snømåke for å grave fram bilen igjen. Målinger fra skiinfo.no viser at snømengden ved Sjusjøen, som ligger i nærheten, er på hele 209 centimeter.

les også

Dette er forskjellen på dyr og billig snøfreser

Pluss content

– Også kommer brøytekanten i tillegg. Jeg er 1,80 meter høy, og den er godt over 40 centimeter over hodet på meg, forteller han.

Løvli er en av dem som har sendt inn sitt snøbilde til VG. Klikk deg inn her for å sende bilder fra enten snøkaos eller snøkos der du befinner deg!

Ventes snøstorm

Det er likevel ikke nytt for innbyggerne at det kommer mye snø. Men Løvli anslår at man må tilbake til 1994 for å finne like store snømengder som i år.

– Jeg kan ikke huske de mengdene som er nå, bortsett fra i 1994. Det ser ut som den rekorden ryker nå. Det er enorme mengder i år. Garasjen min er kanskje en meter lavere enn snøkanten rundt.

Løvli forteller at den enorme snømengden krever mye arbeid, og at han er ute tre ganger daglig for å måle snø.

– Det begynner å bli helt kritisk i bygda. Folk vurderer å lage tunneler mellom hus og vedskur, sier han.

les også

Snøkaos i Norge: – Så mye snø har det ikke vært siden 1994

I Sør-Norge er det ventet enda et stort snøfall fra onsdag. Ifølge meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt er det ventet ordentlig snøstorm i fjellene torsdag.

– Det blir snø og snøfokk på Sørlandet. Fjellovergangene kan fort bli stengt eller kolonnekjørt. Utpå torsdagen, når mesteparten av snøen er kommet, kan det bli trøbbel med strømnettet, sier meteorologen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder