Tegner for Mette-Marit

De beste tegningene blir frimerker

Tusenvis av norske skoleelever har sendt fantasifulle bidrag til tegnekonkurransen, der kronprinsesse Mette-Marit er juryleder.

  • Per Lillelien

FANTASIFULLT: Leder av Barnekunstmuseet, Angela Goldin, berømmer elevene for de mange fantasifulle forslagene som er kommet inn. Foto: BJØRN ASLAKSEN

Jeg har snakket med mange elever som synes det er veldig inspirerende at Kronprinsessen er leder av juryen, sier daglig leder av Barnekunstmuseet, Angela Goldin (36), til VG.

Hun sitter i juryen sammen med Kronprinsessen, direktør Jan Erik Raanes i Norge 2005, konsernsjef Kaare Frydenberg i Posten Norge, ansvarlig redaktør Bernt Olufsen i VG og direktør Halvor Fasting i Posten Norge. Arrangører er Norge 2005, Posten, Barnekunstmuseet og VG.

Tur til Disneyland

Temaet for konkurransen er: «Hvordan tror du livet er i Norge om hundre år?». De to beste tegningene blir frimerke.

Vinnerne premieres med en reise for to personer til Disneyland Paris. I tillegg vil alle deltagerne i konkurransen være med i trekningen om mange andre flotte premier.

Mange tusen tegninger har kommet inn så langt, og mange flere kommer før fristen går ut 31. oktober. Barnekunstmuseets leder, Angela Goldin, har gått gjennom et tilfeldig utvalg av forslagene:

- Teknologien går igjen i nesten alle motivene, og noen av dem vil gjøre seg godt på frimerke. Det er ikke så lett å forestille seg hvordan vi vil få det i Norge om 100 år.

La oss håpe at maskinene ikke gjør alt for oss, men at vi i den virkelige verden vil finne en balanse mellom teknologi og våre naturlige evner, sier Angela Goldin.

Historisk

Konkurransen er åpen for alle landets skoleelever fra 1. til 7. klasse, og utdanningsminister Kristin Clemet har oppfordret alle til å delta. Anledningen er at det i 2005 er hundre år siden unionen mellom Norge og Sverige ble oppløst.

Barnekunstmuseet ønsker å velge ut motiver fra konkurransen til en stor utstilling, slik at ikke bare vinnernes tegninger blir presentert for publikum:

- Med så mange kreative og fargerike forslag vil vi ha materiale til en utstilling, mest sannsynlig her på Barnekunstmuseet. På den måten vil prosjektet leve litt lenger, sier Angela Goldin.

Om 100 år mener hun det er sannsynlig at noen vil forske på hva vi trodde for 100 år siden. Dagens tegninger om fremtiden har derfor stor verdi.

- Vi har et ansvar for å ta vare på tegningene. De vil få stor historisk verdi, sier Angela Goldin.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder