SØPPELTRØBBEL: Oslo fikk ny leverandør av renovasjonstjenester 3. oktober 2017. Den tidligere leverandøren, selskapet Veireno, hadde store problemer med å få hentet avfallet. Her en bil fra Veireno på Haraldrud behandlingsanlegg i januar 2017. Foto: Tore Kristiansen/ VG

Tidligere Veireno-sjef tok 8,7 millioner i utbytte tross konkurs

Etter søppelkaoset i Oslo gikk selskapet Veireno konkurs. Tidligere leder Johnny Enger tok ifølge DN 8,7 millioner kroner i utbytte fra moderselskapet i fjor.

  • mette.bjorberg.estep@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

Engers selskaper er samlet i moderselskapet Mece Invest, som ifølge Dagens Næringsliv har hatt et negativt resultat etter skatt for første gang siden 2011. Omsetningen i selskapene holder seg jevnt med året i forveien på totalt rundt 218 millioner kroner, men det er altså store tap, særlig i 2017. Tapet på renovasjonsselskapet Veireno har vært 22 millioner de to siste årene.

les også

Tidligere Veireno-sjef tiltalt etter søppelkaoset i Oslo

– Det er søppelet som nesten har tatt livet av oss. Det har nesten tatt livet av meg som forretningsmann og selskapet, sier Johnny Enger til avisen.

les også

Vant data-skup for søppelkrisen

Mece inkluderer store deler av selskapene Veitransport as, Østkran as og Akershus tungbilservice as og tidligere også Veireno, som nå er konkurs. Oslo kommune krevde 82 millioner kroner etter konkursen, men kravet ble ikke innfridd. Den totale underdekningen i boet var på 167 millioner kroner.

les også

Dyrere å få hentet Oslo-søppel etter søppelkaoset

I 2016 tok Enger ut utbytte på 25 millioner kroner, i fjor tok han ut utbytte på 8,7 millioner kroner pluss lønn på 1,8 millioner kroner, selv om det var tøffe tider. Han forklarer det med at han la mer penger inn i Veireno og renovasjonen i Oslo enn han har tatt ut i utbytte.

Enger skal 4. september møte i Follo tingrett, tiltalt for flere brudd på arbeidsmiljøloven. Rettssaken omfatter også VT-Gruppen som eide Veireno.

Les også

Mer om

  1. Oslo
  2. Renovasjonsbransjen
  3. Næringsliv

Flere artikler

  1. Veireno-sjefen dømt til ni måneders fengsel – VT Gruppen slipper å betale millionbot

  2. Veireno-sjef dømt til fengsel etter søppelkaoset i Oslo

  3. Leier ut tennisanlegg og hever milliongevinst - nå reagerer Kulturdepartementet

  4. Ap-Raymond: Krever at Oljefondet trekker seg ut av privat omsorg

  5. Helsekostselskap krever TV 2 for 50 millioner kroner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder