BERAMMET: Hovedforhandlingen i overgrepssaken går over tre dager i Oslo tingrett i slutten av april neste år. Foto: Espen Braata

Mann tiltalt for voldtekt – etterforskes for nytt overgrep

Mens Trondheims-mannen var under etterforskning for en voldtekt i Oslo i 2015, så skal han ha forgrepet seg på nytt i hjembyen i 2016.

Nå er den aktuelle mannen tiltalt for det eldste forholdet, mens politiet fortsatt etterforsker det andre.

Mandag 18. mai 2015: Mannen i 40-årene fra Trondheim tok seg inn i en leilighet i Oslo og videre inn på badet hvor en kvinne i 30-årene sto og dusjet, ifølge tiltalen.

Der skal han ha holdt henne fast med et grep rundt halsen og forgrepet seg.

Ifølge tiltalen, fortsatte overgrepet i en sofa i leiligheten, med blant annet trusler om å presse hoften ut av ledd eller brekke den – samt om å putte en sokk i munnen hennes med teip over.

– Hun har hatt det fryktelig tungt

– Hun har hatt det fryktelig tungt og er frustrert over at det har tatt så lang tid å få saken opp for retten, sier fornærmedes bistandsadvokat, Thomas Klevenberg, til VG.

Trondheims-mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, har ingen kommentarer til saken. Det er derfor uklart om hvordan tiltalte stiller seg til skyldspørsmålet.

Den tiltalte mannen er straffedømt en rekke ganger tidligere, deriblant for grovt tyveri, grovt heleri og narkotika.

Ifølge VGs opplysninger, skal mannen i 40-årene ha forgrepet seg mot en kvinne i Trondheim i romjulen i fjor. Noen dager senere ble han pågrepet av politiet i en annen sak.

Han ble sittende i varetekt frem til dommen på 1 år og 8 måneder falt i den saken i sommer, for en rekke straffbare forhold.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder