Politiet: Ingen kontakt med mulige kidnappere etter offentliggjøringen

Anne-Elisabeth Hagen (68) har vært savnet i 72 dager. I løpet av de tre dagene saken har vært offentlig kjent, har ikke de mulige kidnapperne hørt fra seg.

 • Ådne Husby Sandnes
 • Bjørnar Tommelstad
 • Gordon Andersen
 • Morten S. Hopperstad
 • Marianne Vikås
 • Hanna Haug Røset
 • Kari Spets
 • Erlend Ofte Arntsen

Artikkelen er over ett år gammel

31. oktober i fjor forsvant Anne-Elisabeth Hagen (68) fra sitt hjem i Sloraveien 4 på Fjellhamar i Lørenskog. Politiets hovedhypotese er at kvinnen, som er gift med forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen, ble kidnappet.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Har fått tips om to menn på overvåkningsvideo

Politiet har tidligere bekreftet at det har vært kontakt med en motpart på en digital kommunikasjonsplattform. Siden saken ble kjent for offentligheten onsdag har imidlertid ikke motparten hørt fra seg.

– Det har ikke vært noen kontakt disse dagene, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til VG fredag ettermiddag.

I løpet av de drøye ti ukene som har gått har det ikke vært et eneste livstegn etter Anne-Elisabeth Hagen. Politiet har ikke villet kommentere hvor mye kontakt det har vært med de antatte kidnapperne eller når den siste kontakten var.

Bistandsadvokat Svein Holden uttalte onsdag at saken var en «grusom og umenneskelig påkjenning for familien».

De støttet politiets valg om å offentliggjøre saken. I dette lå det et håp om at den eller de som står bak, ville ta kontakt.

– Nå ligger utspillet hos motparten. Familiens ønske og budskap er «vi ønsker å vite om hun er i live og om hun har det bra». Hva som skjer videre, vil jo avhenge av respons, sa Holden til VG på onsdag.

Beskjeder i huset

Politiet aner ikke hvor kvinnen eventuelt holdes skjult, og oppfordret i dag folk til å varsle om unormal aktivitet, innkjøp og skjulesteder.

På dagen for den angivelige kidnappingen fant ektemannen skriftlige beskjeder i huset hvor det ifølge VGs opplysninger sto at kvinnen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet. Få timer etter kontaktet han politiet. Senere møtte han sivilt politi på en bensinstasjon.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Har fått tips om to menn på overvåkningsvideo

NRK skriver at ektemannen tettskrevne ark printet ut og skrevet på gebrokkent norsk. En blanding av norsk, østeuropeisk eller «Google translate».

I over 10 uker etterforsket politiet saken i det skjulte, før de onsdag denne uken offentliggjorde den antatte bortført føringen, hvor gjerningspersonene har krevd ni millioner euro i kryptovalutaen monero.

Utfordrende kommunikasjon

I forkant av offentliggjøringen var det en «svært begrenset» kontakt med de mulige kidnapperne på det politiet omtaler som «digitale plattformer». Det har ikke vært noen verbal kontakt. Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

BOLIGEN: Politiet antar at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra denne boligen 31. oktober i fjor. Foto: Jørgen Braastad, VG

– Gjerningsperson har valgt en digital kommunikasjonsplattform, som i svært liten grad muliggjør kommunikasjon. Det har frem til nå ikke vært noe muntlig kontakt. Det har ikke kommet livstegn fra fornærmede. Det har heller ikke kommet tegn som tyder på at hun ikke er i live, sa etterforskningsleder Tommy Brøske på den første pressekonferansen onsdag.

Brøske har bekreftet overfor VG at politiet har måttet gjennomføre en transaksjon i kryptovaluta hver gang de skal kommunisere med bakmennene over den digitale plattformen.

– Det er digitale sider med hensyn til løsepengekravet som er svært utfordrende, sa Brøske, som opplyste at politiet rådet familien til å ikke betale løsepengekravet, noe de ifølge sin bistandsadvokat har etterkommet.

– Vi har brukt vår egen fagkompetanse når det gjelder kryptovaluta, og selvfølgelig konsultert eksterne ekspertmiljøer, sa Brøske onsdag.

Siste livstegn

En telefonsamtale skal ifølge VGs opplysninger være det siste sikre livstegnet etter Anne-Elisabeth Hagen. Samtalen fant sted tidlig på dagen 31. oktober, kort tid før politiet mener hun skal ha blitt bortført.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Slik bygget Tom Hagen opp milliardformuen

Politiet frykter at Hagen-familien er holdt under oppsikt av de mulige gjerningspersonene før og etter den mulige kidnappingen.

Videoopptak fra Hagens arbeidsplass, ved Futurum-bygget i Lørenskog, viser tre personer som passerer kontorlokalene.

Fredag ettermiddag hadde ingen av dem meldt seg, men politiet hadde fått tips om hvem de kunne være uten at mennene var identifisert.

Mer om

 1. Lørenskog-forsvinningen
 2. Krim
 3. Etterforskning
 4. Tom Hagen
 5. Kryptovaluta
 6. Lørenskog
 7. Politiet

Flere artikler

 1. Politiet: Flere uker før første kidnapper-kontakt

 2. Kidnapper-kravet: Løsepenger i én kryptovaluta – kommunikasjon i en annen

 3. Politiet: Har rådet familien til ikke å innfri krav

 4. Slik er Monero-meldingene: Kun plass til noen få bokstaver

 5. Lørenskog-forsvinningen: Fikk nytt budskap på ny plattform

Fra andre aviser

 1. Politiet kaller inn til ny pressekonferanse i forsvinningssaken: Fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant

  Aftenposten
 2. – Det er nå naturlig å stille spørsmål ved, og betvile om Anne-Elisabeth Hagen er i live

  Bergens Tidende
 3. Politiet: Teorien om kidnapping styrket

  Aftenposten
 4. Politiet: Vi anbefalte familien å gå ut med informasjon om ny kontakt

  Aftenposten
 5. Hagen-familien ber kidnapperne ta kontakt

  Bergens Tidende
 6. – Hagens familie har mottatt nytt budskap fra personer som hevder å ha bortført Anne-Elisabeth

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder