KOLONNE: Arkivfoto fra riksvei 9 fra Haukeligrend til Hovden. Snøfallet skaper problemer for flere fjelloverganger og for enkelte T-banelinjer. Foto: FOTO: Tore Meek / NTB scanpix

Omtrent 4.000 husstander uten strøm i Agder-fylkene

Rundt 4.000 husstander var uten strøm på Sørlandet søndag formiddag på grunn av tung snø. Snøfallet skaper også store veiproblemer og det er kolonnekjøring over flere fjelloverganger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Rundt 4.000 husstander var strømløse på Sørlandet søndag formiddag. Agder Energi hadde på forhånd advart om strømbrudd på grunn av mye våt, tung snø.

Kraftselskapet kan ikke love umiddelbar bedring for alle og advarer om at flere kan miste strømmen utover dagen.

– Vi forbereder oss på at mange vil bli strømløse i løpet av dagen, sier kommunikasjonsrådgiver Yvonne Ødegård i Agder Energi til NRK.

Ødegård informerer om det nå jobbes på spreng for å rette feilen. Strømmen kan komme og gå mens montørene forsøker å spore opp alle feilene på strømnettet.

– Det er tøffe forhold for montører som er ute for å finne feil og hogge ned trær. Det er store snømengder og tung snø å gå og arbeide i. I tillegg har de med seg tungt utstyr, sier Ødegård.

I midten av januar førte store snømengder til at så mange som 22.400 husstander i Sør-Norge mistet strømmen. Varslene om mye tung snø i Agder-fylkene denne helgen førte til at Agder Energi derfor har vært i beredskap.

– Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, i tillegg til å tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen, opplyste kraftselskapet lørdag.

Kolonnekjøring

Klokken 8 søndag morgen kunne alle kjøretøy fortsatt kjøre E16 over Filefjell og på overgangen mellom Tyin og Årdal på fylkesvei 53.

Verre var det på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet der det var kolonnekjøring, det samme gjelder fylkesvei 50 Aurland-Hol, der det ble iverksatt kolonnekjøring fra klokken 8.30.

Etter at det hadde vært kolonnekjøring om natten, ble E 134 fra Liamyrene bom til Haukelitunnelen på Haukelifjell stengt på grunn av uværet.

Riksvei 7 over Hardangervidda var søndag morgen stengt for personbiler, mens det var kolonnekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn.

Også riksvei 13 over Vikafjellet var stengt, og det samme var fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet.

T-bane trøbbel

Snøfallet har også skapt problemer for flere T-banestrekninger i Oslo. Sporveien T-bane informerer om at Linje 1 til Frognerseteren ikke kjører mellom Holmenkollen og Frognerseteren på grunn av snøfall og vekselproblemer.

Sporveien opplyser at det går shuttlebusser fra Majorstuen stasjon til Holmenkollen, og at maxitaxier trafikkerer stasjonene Holmenkollen, Voksenlia, Skogen og Lillevann.

På både linje 2 og 3 så Sporveien T-banen seg nødt til å kjøre all trafikk på strekningen Borgen-Smestad-Makrellbekken på ett spor, noe som skaper forsinkelser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder