TREKKER SEG: Knut Sandli skriver onsdag på sin Facebook-profil at han trekker seg fra alle verv. Foto: Helge Mikalsen, VG

Meldte fra om Giske-video - trekker seg fra alle tillitsverv

Knut Sandli, som stod bak bekymringmeldingen til Arbeiderpartiet om videoen av Trond Giske i februar, trekker seg fra alle verv.

Det skriver Sandli på sin Facebook-side onsdag:

«Jeg har idag trukket meg fra alle verv i Fagforbundet grunnet press fra regionalt og sentralt hold».

I slutten av februar publiserte VG den første artikkelen om en ny bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne.

I ettertid har VG beklaget artikkelen fordi den ikke ga et tilstrekkelig bilde av hendelsesforløpet på baren.

les også

Fagforbundet: Beklager at tillitsvalgt sendte bekymringsmelding om Trond Giske

– Ser at min tilstedeværelse kan være til hinder

Bekymringsmeldingen kom som reaksjon på en video som ble tatt opp ved 02-tiden natt til søndag 17. februar på utestedet Bar Vulkan på Grünerløkka i Oslo.

Sandli sto bak bekymringsmeldingen, som ble sendt til partisekretær Kjersti Stenseng. Kvinnen i videoen hadde ikke selv varslet om hendelsen.

Sandli er nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, som har over 5000 medlemmer. Kvinnen på videoen var på det tidspunktet medlem i foreningen.

«Bakgrunnen for dette er medieoppstyret som har oppstått i forbindelse med min varsling i Giskesaken og Fagforbundets håndtering av dette. Jeg ønsker at fagforeningen får ro til å arbeide med saker overfor medlemmene, og ser at min tilstedeværelse kan være til hinder for dette», skriver Sandli videre.

les også

NRK: Kvinnene bak Giske-video føler seg brukt

Hevder han ble presset til å gå

Samtidig uttrykket han uro over hvordan Fagforbundet sentralt behandler denne saken, og hevder han har fått vite at det ville vurderes suspensjon hvis han ikke gikk av frivillig.

Sandli vil ikke kommentere saken ytterligere til VG onsdag kveld.

Fagforbundets nestleder Sissel M. Skoghaug sier til VG at det viktigste i denne saken har vært at de to kvinnelige medlemmer blir ivaretatt på best mulig vis.

– Vi har sagt at vi mener de to tillitsvalgte burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer i denne saken. Ut over dette er det den lokale fagforeningen som har håndtert saken, i tråd med våre vedtekter, sier Skoghaug.

Hun legger til at Fagforbundet sentralt ikke har drøftet om det har vært gjort noe i saken som er i strid med deres vedtekter.

– Vi har dermed heller ikke hatt noen diskusjon om suspensjon og heller ikke utøvd noe press overfor noen i denne saken, understreker Skoghaug.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder