Sjekker asylsøkere

KRISTIANSAND (VG NETT) Politiet i Kristiansand sjekker asylsøkere ved asylmottakene i regionen i jakten på den eller de som drepte Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia for snart tre uker siden.

Artikkelen er over 20 år gammel

Ustabile personer

- Vi er kjent med at det kan være ustabile personer blant disse menneskene. Mange kommer fra krigsherjede områder, har vært utsatt for store påkjenninger og kan slite med traumer og psykiske problemer, sier Pedersen til Fædrelandsvennen.

I følge Fædrelandsvennen sjekker politiet også alibiet til en sinnsforvirret asylsøker fra Somalia som i august gikk amok med kniv på Kristiansand jernbanestasjon. Somalieren stakk først en togpassasjer i armen, før han gikk til angrep på tre politifolk som ville pågripe ham.

Ikke meldt seg

Samtidig jobber etterforskerne med å identifisere et sted mellom fem og 10 personer som andre vitner mener å ha sett i Baneheia den dagen dobbeltdrapet ble begått. Disse personene har ikke selv kommet og meldt seg, og foreløpig vet ikke politiet hvem disse personene er.

- Vi jobber blant annet nært med vitnene til disse bevegelsene for å få dem til å gi en best mulig beskrivelse av det de så. Dersom vi ikke kommer i mål, kan det bli aktuelt å gå ut med etterlysning i media, sier Pedersen.

Venter på resultat

Pedersen sier til VG Nett at man fremdeles venter på resultater fra flere tekniske undersøkelser i saken.

- Det dreier seg om materiale som er av vidt forskjellig karakter, og en del av det ligger på Rettsmedisinsk institutt, sier Pedersen.

Pedersen sier at politiet har resultater av flere undersøkelser som man ikke vil gå ut med i media. Han vil heller ikke kommentere hvilke undersøkelser man fremdeles venter på.

Mer om

  1. Barnedrapene i Baneheia

Flere artikler

  1. Tok farvel med en prinsesse i Grimstad

  2. Milliondusør for tips

  3. Barnedrapene kan ha vært planlagt

  4. Hemmelig psykolog lager morderprofil

  5. Stille farvel med Lena (10)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder