UENIGE: Lars Petter Pedersen (47) forteller at han hjalp Laila Mjeldheim (41) med å true personer som var i konflikt med henne selv og addictologi-miljøet. Mjeldheim nekter for å ha noe med dette å gjøre. Foto: PRIVAT / VG

Torpedodømt: Laila sto ved siden av meg da jeg ringte

Lars Petter Pedersen (47) sier at han ble ført bak lyset da han truet tidligere medlemmer av addictologi-miljøet. Nå forteller han mer om samarbeidet med Laila Mjeldheim i Det Norske Kartselskapet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tidligere torpedo-dømte Lars Petter Pedersen (47) er en av dem som forteller at han har tatt på seg oppdrag for å true tidligere medlemmer i addictologi-miljøet på oppdrag fra Laila Mjeldheim personlig.

Mjeldheim er eier av Det Norske Kartselskapet, som i flere år påla de ansatte å delta i den kontroversielle terapien til Espen Andresen, eier av Addictologi Akademiet.

Pedersen ønsket ikke å stille til intervju da VG skrev saken om trusler mot utbrytere fra addictologi-miljøet, men ga 1. april likevel en kort kommentar:

– Jeg har tatt de telefoner som er tatt, og sagt det jeg har sagt til de i andre enden ut fra hva jeg har blitt fortalt av Laila, og det er vel ikke alt der som stemmer, skrev Pedersen den gang til VG.

Addictologi-avsløringen: Alle sakene samlet på ett sted

DYR BIL: Her setter Laila Mjeldheim seg inn i sin Bentley Continental GT V8 utenfor Det Norske Kartselskapet på Ulven i Oslo Foto: Tore Kristiansen

– Sto ved siden av meg

Nå velger Pedersen å fortelle flere detaljer fra sin kontakt med Mjeldheim og addictologi-miljøet.

– Laila Mjeldheim vet godt hva hun har bedt meg om å gjøre. Laila Mjeldheim sto også ved siden av meg og sa til meg hva jeg skulle si, da jeg tok noen av telefonene, sier Pedersen i dag.

Han står i dag fast ved at han på oppdrag fra Laila Mjeldheim har opptrådt truende mot personer hun var i konflikt med. Han forteller at han gjorde dette gratis, fordi han trodde på Laila Mjeldheim og ville hjelpe henne.

VG har spurt Oslo-politiet om Pedersen er avhørt i sakskomplekset, men ikke fått svar på dette.

– Lars Petter er bedt av politiet om å komme til avhør, men han har sagt nei, har Martin Hay, Pedersens daværende advokat, tidligere uttalt til VG.

– Gammelt grums

Eks-torpedoen mener at han ble ført bak lyset og at dokumentasjon i form av lydopptak og informasjonen fra de trusselutsatte, viser dette.

47-åringen forklarer at han fikk store problemer da saken kom ut.

– Artikkelen til VG førte til at jeg mistet kunder og oppdrag for store summer. VG la ut gammelt grums som jeg har lagt bak meg. Jeg ønsket ikke å bli eksponert, sier han.

Terapi og torpedoer: Les hele historien her

Lydopptak

Det var i en større artikkel i april at VG fortalte hvordan personer som har vært i konflikt med addictologi-miljøet, har blitt utsatt for trusler og vold fra torpedoer.

Dokumentasjonen var e-poster, lydopptak og vitnesbyrd fra ofre og to navngitte tidligere torpedo-dømte, deriblant Lars Petter Pedersen.

VG gjenga også e-poster fra Lailas samarbeidspartner, terapeuten Espen Andresen i Addictologi Akademiet. Andresen navngir torpedodømte Pedersen som en av dem som har hjulpet Laila med å «få rettferdighet og sannhet frem».

Både Mjeldheim og Andresen har nektet for alle anklager som har blitt rettet mot dem i VGs artikler.

les også

Addictologi-avsløringen: Politiet tause om Snapchat-spor

les også

Microsoft ny leverandør til Det Norske Kartselskapet

Reagerte på kronikk

I kjølvannet av avsløringene, reagerer Pedersen derfor på hvordan Ola Thune for en måned var på trykk i VG med en kronikk, hvor det blant annet sto at Laila Mjeldheim kunne være utsatt for en konspirasjon.

Thune, som har tatt oppdrag for Mjeldheim i en årrekke, mener VG har unnlatt å undersøke muligheten for at hun kan være utsatt for en konspirasjon. Thune kaller denne muligheten for en åpenbar «alternativ hypotese».

Ettersom Pedersen ikke ønsket å bli eksponert, opplever han påstanden om en konspirasjon mot Mjeldheim som et angrep på sin egen troverdighet.

– Når jeg først har blitt det (eksponert, red.anm.), så skal jeg ikke ha på meg at dette er en konspirasjon mot Laila Mjeldheim, sier Pedersen.

Han sier også:

– Thune burde ikke formulere seg slik han gjør om torpedoer og kriminelles troverdighet i denne saken. Jeg har kun gjort det Laila Mjeldheim har bedt meg om.

PRIVATETTERFORSKER: Ola Thune har blant annet bakgrunn fra Kripos før han ble privatetterforsker. Foto: Jan Petter Lynau

les også

Dropper omstridt terapi i arbeidstiden

Vil ikke kommentere

Privatetterforskeren Ola Thune har hele tiden vært åpen om at Mjeldheim er klienten hans, og at han siden første gang han møtte Mjeldheim i 2012 har tatt jevnlige betalte oppdrag for forretningskvinnen.

Ola Thune er gjort kjent med sitatene fra Lars Petter Pedersen, men han ønsker ikke å kommentere dem og viser til at politiet har begynt å etterforske saken.

Laila Mjeldheim har via sin advokat Pål Sverre Hærnes avstått fra å kommentere denne saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder