SJELDENT: Frps Ketil Solvik-Olsen mener regjeringen bør skrinlegge CO2-fangst og - lagring ved gasskraftverket på Kårstø. Han får støtte fra Truls Gullowsen i Greenpeace. Foto: Scanpix

Greenpeace og Frp i sjelden miljøallianse

Miljøorganisasjonen Greenpeace og Frp går sammen i en felles front mot fullskala CO2-rensing på Kårstø og det de mener er uansvarlig bruk av miljømilliarder.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Truls Gullowsen i Greenpeace og Frps Ketil Solvik-Olsen mener regjeringen bør skrinlegge CO2-fangst og - lagring ved gasskraftverket på Kårstø og utfordrer regjeringen til å bruke pengene langt mer effektivt.

- Hovedutgiftene i regjeringens prosjekt på Kårstø er energiutgifter, betong og stål. Pengene burde vært brukt på kunnskapsutvikling, sier Solvik-Olsen til NRK. Regjeringen bør heller bruke milliardene til å utvikle ny teknologi, og kjøpe klimakvoter i utlandet, istemmer Gullowsen.

Både Frp og Greenpeace viser til at renseanlegget i løpet av 25 års drift vil ha en totalkostnad på 17,5 milliarder kroner og rense maksimalt 25 millioner tonn CO2.

De nye miljøvennene foreslår isteden bygging av fem pilotanlegg for CO2-rensing der man kan få testet ut et spekter av teknologier. De foreslår 2,5 milliarder kroner til klimakvotekjøp for å gjøre gasskraftverket på Kårstø klimanøytralt og ti milliarder til utvikling av rense-, fangst- og lagreteknologi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder