BANKET BEVISSTLØS: Natt til torsdag mellom 03 og 03.30 ble Kadra overfalt, slått og sparket av en gruppe somaliere, etter at hun kom i diskusjon med dem på et utested i Oslo. Foto: Line Møller, VG.

Kadra: - Banket opp

For to dager siden sa Kadra Noor (26) til VG at Koranens syn på kvinner bør fortolkes på nytt. Natt til i går skal hun ha blitt slått og sparket bevisstløs på gaten i Oslo.

  • Tora Bakke Håndlykken
  • Olav Røli
  • Anders Sooth Knutsen

Artikkelen er over 13 år gammel

Ifølge den norsk-somaliske kvinnen var det en gjeng på rundt syv-åtte personer av somalisk opprinnelse som gikk til angrep med spark og slag ved 03-tiden om natten.

- Jeg var livredd. Mens jeg lå på asfalten, sparket de meg og skrek at jeg hadde tråkket på Koranen. Flere ropte Allah-o-akbar (Gud er stor) og begynte også å si et vers fra Koranen, forteller Kadra til VG.

- Føler meg tom

Lege- og røntgenundersøkelser i går viste at 26-åringen ble påført mulig brist i flere ribbein og legen antok at hun var påført hjernerystelse. Kadra har også flere åpne sår på kroppen og store hevelser i hodet.

- Jeg føler meg helt tom og mørbanket, sier Kadra fortvilet til VG.

I utgangspunktet var Kadra og kjæresten på utestedet Internasjonalen i Oslo sentrum sammen noen venner onsdag kveld.

Mens kjæresten etter hvert gikk hjem, ble Kadra igjen sammen med flere av sine venner. Sent på natten gikk de til utestedet Sikamikanico. Der kom 26-åringen i prat tre somaliske jenter.

- Jeg hadde en fin samtale med en av jentene. Når ukjente kommer bort til meg på byen, forsøker jeg alltid å være vennlig og høflig, sier Kadra.

Rundt stengetid begynte flere av mennene å skjelle ut en av Kadras venner, som er homofil. - Vi bestemte oss for å reise fra stedet, men da kom de etter oss, forteller hun.

I asfalten

Da mennene oppdaget Kadra på utsiden av utestedet, ropte en av dem «der er hun som har tråkket på Koranen».

- En av dem sier til meg at «i Somalia dreper vi sånne som dere». Da svarer jeg at «hvis du gjør det i Norge, så tror jeg du mister oppholdstillatelsen din».

Kommentaren fikk ifølge den spede norsk-somaliske kvinnen, en av mennene til å slå. Rett utenfor Venstres hus i Møllergata gikk 26-åringen i asfalten.

- Mens jeg lå nede kom det flere personer til og begynte å sparke og slå, forteller hun. Ifølge Kadra var det syv-åtte personer som var aktive. Resten av gjengen - deriblant de tre jentene hun snakket med tidligere på natten - sto bak og oppførte seg nærmest som en heiagjeng.

- Jeg var livredd. De hadde ingen sperrer. En av jentene spyttet på meg, mens en annen tok opp lommeboken min og stjal Visa-kortet mitt.

Våknet i drosje

På et tidspunkt ble Kadra sparket bevisstløs.

- Da jeg kom til meg selv var jeg inne i en drosje. Jeg ba sjåføren om å snu og kjøre tilbake for å finne vennen min. Men det torde han ikke, sier hun.

Til slutt fant 26-åringen igjen vennen sin.

- Da begynte jeg å gråte.

I går var Kadra svært preget av hendelsen.

- Jeg har følt meg truet tidligere, men aldri på den måten jeg gjør nå. Da jeg våknet i dag, hadde jeg mest lyst til å flytte fra dette landet, sier hun.

Takknemlig for hjelp

26-åringen er ikke i tvil om at det var utspillet i VG som fikk gjengen til å angripe.

- Selvfølgelig.

- Synes du det er verdt å delta i samfunnsdebatten etter å ha opplevd dette?

- I dag synes jeg ikke det.

Kadra er svært opptatt av å finne drosjesjåføren som reddet henne.

- Jeg er veldig takknemlig for det han gjorde. Det er umulig å vite hva som hadde skjedd dersom han ikke hadde grepet inn, sier hun.

I går dro Kadra til Sentrum politistasjon for å anmelde forholdet, men datasystemet til politiet lå nede. Fordi den mørbankede kvinnen var så sliten, orket hun ikke å vente på politistasjonen til dataproblemene var utredet:

- Vi har avtalt et møte med henne fredag for mottak av formell anmeldelse og avhør, sier politiførstebetjent Hans Einar Vingen i Oslo politidistrikt til VG.

Mer om

  1. Livssyn

Flere artikler

  1. - Kadra banket opp

  2. Studerer video etter Kadra-overfall

  3. To personer pågrepet for Kadra-overfall

  4. Kadra: - Det skal bli godt å få tilbake livet mitt

  5. Har avhørt Kadras redningsmann

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder